Lemon Cheesecake Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
950 gram ricotta of cream cheese
45 gram boter gesmolten
4 eieren, op kamertemperatuur
300 gram poedersuiker
75 gram koek kruimels ( bijvoorbeeld verkruimelde bastogne koeken)
2 eetlepels honing
45 gram boter gesmolten
4 eieren, op kamertemperatuur
300 gram poedersuiker
75 gram koek kruimels ( bijvoorbeeld verkruimelde bastogne koeken)
2 eetlepels honing
1 theelepel citroenrasp
Lemoncurd
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden
Zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag.
Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.
Haal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur.
Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.
Haal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur.
Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.
Bereiding
Meng de koek kruimels, margarine en honing met een staafmixer of food proccesor tot een geheel.
Schep in elk papieren bakvormpje een theelepel kruimeldeeg en druk dit goed aan zodat er een stevig bodempje ontstaat.
Zet het bakblik met daarin de gevulde bakvormpjes even in de koelkast.
Doe de ricotta of cream cheese in een grote kom
Schep in elk papieren bakvormpje een theelepel kruimeldeeg en druk dit goed aan zodat er een stevig bodempje ontstaat.
Zet het bakblik met daarin de gevulde bakvormpjes even in de koelkast.
Doe de ricotta of cream cheese in een grote kom
Mix dit met de mixer op middelhoge snelheid mooi glad.
Voeg nu een voor een de eieren en poedersuiker aan de ricotta en mix telkens even goed door op middelhoge snelheid.
Voeg nu een voor een de eieren en poedersuiker aan de ricotta en mix telkens even goed door op middelhoge snelheid.
Voeg de citroenrasp toe en klop even door
Haal de bakvormpjes uit de koelkast.
Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan.
Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Haal de bakvormpjes uit de koelkast.
Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan.
Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op:
Iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.
Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster.
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Je kan de lemoncurd gebruiken als topping.
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Je kan de lemoncurd gebruiken als topping.
0 reacties:
Een reactie posten