Hartige Cake met Chorizo.
Nu eens geen zoete maar een hartige variant van cake.
Verrassend pittig door de chorizo.
Ingredienten:
250 gram patenttarwebloem
2 theelepel pimenton (potje 36 g)
8 gram bakpoeder
1 theelepel zout
48 gram pistachenoten (bakje 95 g)
½ courgette
8 gram tijm
50 gram manchego (of gruyère)
75 gram chorizo (worst)
45 gram boter (op kamertemperatuur)
100 gram crème fraîche
2 eieren
150 ml melk
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem, pimenton, bakpoeder en het zout boven een kom.
Rooster de pistachenoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter.
Laat afkoelen op een bord.
Snijd de courgette in de lengte in parten.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Rasp de kaas.
Snijd de chorizo in blokjes.
Klop de boter en crème fraîche met een handmixer in 3 min. luchtig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Voeg al kloppend de melk toe.
Spatel het bloemmengsel luchtig door het beslag.
Spatel de courgette, tijm, kaas, chorizo en pistachenoten erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven.
Controleer na 35 min. met een satéprikker op gaarheid.
Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat op een rooster in de vorm 1 uur afkoelen.
Bewaartip:
Je kunt de hartige cake 2 dagen van tevoren maken.
Laat de cake afkoelen in de vorm.
Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Bron: A.H
1 reacties:
Lijkt mij een heerlijk recept om op zomers gedekte tafel te serveren. Ga ik binnenkort eens maken dan kan ik eindelijk het leuke weckpotje met pimenton(gerookte paprika) eens openen en gaan gebruiken.
Fijn weekeind en lieve groet,
Ger
Een reactie posten