Hash Brown Casserole
Hash Brown Patato`s is echt Amerikaans
Het word s`morgens bij het ontbijt gegeten...
Gebakken eitje met hashbrowns en tomaten, saucijsje en bacon erbij
Daar nog witte bonen in tomatensaus.
Dan heb je een stevig ontbijtje binnen
Dit recept is een variant op de hashbrown patato`s
Verwerkt tot casserole en met een lekkere salade erbij een heerlijke maaltijd.
Ruil je de kippensoep om en gebruik je champignonsoep is het vegetarisch.
Voor de niet vegetarische variant kun je nog gebakken bacon door de aardappeltjes doen.
Ingredienten:
1 kilo aardappelen (geraspt en uit geknepen)
of
750 gram rosti (uit diepvries)
1 blik gebonden kippensoep
1 ui (gesnipperd)
200 ml creme fraiche
50 gram gesmolten boter
1/2 theelepel cayennepeper
peper en zout
200 gram cheddar kaas (geraspt)
2 kopjes cornflakes (gekneusd)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Hussel de soep, creme fraiche en de gesmolten boter door elkaar
Doe 2 eetlepels boter in de koekenpan en fruit de ui glazig
Giet de ui en de boter bij het soep/creme fraiche mengsel
Hussel het allemaal goed door met de zout, peper en cayennepeper.
Voeg de kaas toe en de geraspte aardappel
Roer alles even door.
Doe dit mengsel in een ovenschaal
Doe de overgebleven boter in de koekenpan
Strooi er de cornflakes in en laat even bakken
Zorg dat de cornflakes goed met boter zijn bedekt
Strooi dit over het aardappelmengsel in de ovenschaal
Zet in de voorverwarmde oven ca.60 minuten.
Tot de aardappeltjesrasp gaar en de casserole goud bruin is.
Lekker met een salade
Klik HIER om de video te bekijken hoe je dit recept maakt
0 reacties:
Een reactie posten