Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Gardiniera

 


Giardiniera

Lekker als een appetizer en  lekker in een salade

Recept Options:

Snij de groente in stukjes, ze moeten goed in de glazen pot kunnen.
Je kunt ook van de ene groente meer gebruiken dan een andere.
Welke groente je gebruikt hangt van je eigen smaak af
Hou je groente over wat niet meer in de pot kan
Neem dan een kleinere pot en doe daar de overgebleven groente in
Giet er genoeg van de dressing over
Heb je dressing over?
Gebruik het in een salade.
Wil je een pittige giardiniera?
Voeg dan meer gesneden jalapeno pepers of serrano pepers toe
Of simpeler doe er meer rode chili peper vlokken in.




Ingredienten:

1/2 bloemkooltje (schoon gemaakt en in roosjes)
1 jalapeno peper (dun gesneden)
1 rode paprika (zaadlijsten ontdaan en in reepjes)
2 sellerie stengels (schoongemaakt en in boogjes gesneden)
2 middelgrote worteltjes (Schoongemaakt en in dunne plakjes
1/2 cup zout

Voor de dressing:

2 theelepels gedroogde oregano
1/4 theelepel verse peper (uit de molen)
snuf rode peper (gekneusd)
3/4 cup witte wijnazijn
1/3 cup olijfolie
1/3 cup avocado olie of andere vegetarische olie

Bereiden:

Doe de gesneden groente in een grote kom met het zout
Voeg genoeg koud water toe dat de groente onderstaat
Bedek met deksel,bord of huishoudfolie
Laat een nacht staan (tot ca 12 uur)
Doe de groente in een vergiet en spoel ze goed af
Doe in een schone glazen pot met deksel de ingredienten voor de dressing.
Schud alles goed door....
Doe de groente in een schone glazen pot en druk ze goed aan
Overgiet ze met de dressing (de groente moet onderstaan)
Doe het deksel op de pot en zet 2 dagen in de koeling

TIP:

Als je een mildere gepekelde groente wil
Gebruik dan witte wijnazijn i.p.v gewone witte azijn
De smaak van witte azijn is scherper.
De wijnazijn is milder van smaak.
Extra virgin olie en avocado olie kunnen in de koelkast hard worden
Als je die gebruikt haal de pot dan een kwartier voor gebruik uit de koelkast.
Of gebruik een geraffineerde olijfolie en een vegetarische olie die blijven vloeibaar in de koelkast.

Gebruik binnen 2 weken
Eet smakelijk.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten