Speculaascakejes met Amandelspijs
Bijna Sinterklaas....Daar hoort iets van speculaas bij.
Deze cakejes zijn perfect daarvoor
Gevulde cakejes die lekker smaken op Sinterklaasavond.
Ingrediënten voor 10 cakejes:
115 gram boter
115 gram bruine basterdsuiker
115 gram bloem
2 eieren
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
1-2 eetlepels melk
100 gram amandelspijs
Poedersuiker om te serveren.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius
Klop de boter romig met de suiker.
Gebruik een elektrische mixer en klop ca. 4 minuten.
Voeg de eieren een voor een toe.
Klop goed na de toevoeging van elk ei.
Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden in een kom.
Roer het bloemmengsel losjes door het botermengsel.
Stop meteen als het mengsel gemengd is.
Roer de melk door het beslag.
Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
Schep in elk bakje 1 eetlepel beslag.
Zorg dat de onderkant van het cakeje helemaal bedekt is met beslag.
Verdeel de amandelspijs in 10 gelijke stukken en rol er balletjes van.
Leg in elk cakeje een bolletje amandelspijs.
Bedek de amandelspijs met een eetlepel beslag.
Bak de cakejes 15 a 18 minuten in de oven.
Laat ze 15 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster.