Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Basisrecept Cupcakes




Basisrecept Cupcakes

Het is altijd makkelijk een basisrecept te hebben
En van daaruit verder te werken met smaken
Dit basisrecept van cupcakerecepten gebruik ik als leidraad voor cupcakes
En van daaruit heerlijk expirimenteren


Ingrediƫnten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden
Zet het rooster in het midden van de oven geplaatst
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen,
Tot er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1x maar in 3 keer toe aan de boter,
Hierdoor word de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.(kamertemperatuur)
Hierdoor wordt je beslag luchtiger.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid
Tot je een luchtig en glad beslag hebt gekregen

Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan.
Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.

Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.
Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster.
Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is,
Leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik.
Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt. 
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Zijn ze helemaal goed afgekoeld....Dan kunnen ze gegarneerd worden

Bron:Cupcakerecepten

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten