.
Cranachan Sundae
Nagerecht voor 4 personen van Jamie Oliver 
(kruising tussen een Sundae en Eaton Mess) (Eaton Mess staat ook hier op het bloggie) 
Takje verse rozemarijn 
rasp en sap van 1 (liefst biologische ) Sinaasappel 
50 gram boter 
150 ml slagroom 
140 ml yoghurt 
500 gram diepvriesfruit of gemengde bessen 
3 eetlepels honing 
100 gram havervlokken of havermout 
2 eetlepels fijne suiker 
scheutje whiskey 
2 shortbreads ** 
Doe het diepvriesfruit,de rozemarijn,1 eetlepel honing ,sinaasappel sap en rasp in een steelpan en breng aan de kook 
Na een paar minuten zal het fruit zijn kleverige sap loslaten 
Schep het fruit met schuimspaan uit het vocht 
Verwijder het takje rozemarijn 
Laat de sappen inkoken tot een siroop 
Schenk over het fruit en zet even opzij om af te koelen 
Smelt in een koekepan de boter en de rest van de honing 
Voeg de havermout toe en bak deze tot ze goudbruin en kleverig is. 
klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken 
Voeg de whiskey en de yoghurt toe en spatel alles doorelkaar 
Neem 4 hoge glazen en schep in elk glas wat van het fruit met beetje siroop. 
Schep hierop de slagroom en wat verkruimelde shortbread en havermout 
Herhaal dit tot de glazen vol zijn en alle ingredienten zijn gebruikt 
Eindig met de havermout en serveer ze uit. 
** Shortbread is een kruimelige schotse bisquit met een volle botersmaak,te koop bij delicatessewinkels 
Neem als alternatief botersprits
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten