.
Gemarineerde kipfilet
Ingrediƫnten
4 kipfilets 
2 chilipepers 
8 eetl. citroensap 
Rozemarijn, verse, fijngehakte 
2 eetl. olijfolie, extra vergine 
4 eetl. suiker, bruine 
1 kg. spinazie 
600 gr. aardappel 
4 teentjes knoflook, gehakte 
4 eetl. boter 
Peterselie, verse 
Gemalen zeezout 
Gemalen peper 
Hak de chilipepers fijn. 
Leg de kipfilets in een ondiepe, niet metalen schaal. 
Giet er het citroensap over en strooi er de rozemarijn en rode chilipepers over en de zout en peper
Keer ze om, zodat ze overal met marinade bedekt zijn. 
Dek de schaal af en zet hem ten minste 3 uur, maar liefst tot de volgende dag in de koelkast. 
Verhit de olie op een hoog vuur in een koekenpan en bak de kipfilets, ze regelmatig kerend, bruin en gaar. 
Dit neemt ongeveer 5 minuten. 
Giet het marinadevocht erbij en laat het aan de kook komen. 
Voeg de suiker toe en roer tot die is opgelost en begint te karameliseren. 
Serveer de kipfilets op een bedje van kort gekookte spinazie en met aardappelen die met gehakte knoflook in boter zijn gebakken en met verse peterselie zijn bestrooid.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten