Hangop...
Ik herinner me dit toetje zo goed
En ik vond het altijd erg lekker...(nog steeds)
En het is zo gemaakt en zo simpel
Mijn moeder (een echte boerendochter) maakte dit van zure melk
Vooral zomers...geen koelkast en in de stad...
Geen kelder waar je alles koel kon bewaren
Tegenwoordig word het van karnemelk of yoghurt gemaakt
Opgeklopt met beetje slagroom en met honing of suiker gezoet.
Met verkruimelde beschuit en bruine suiker of bessensap.....
Vanavond eet ik het weer....
Maar nu van yoghurt gemaakt .....ik verheug me er nu al op.
Ingredienten
2 liter volle yoghurt
Suiker of honing
Fruit naar eigen idee.
Men neme een schone theedoek of een stuk kaasdoek
Hang dit in een schaal en laat de punten overhangen
Giet de yoghurt in de doek
En neem de punten bij elkaar
Leg er een knoop in.
Hang de hangop aan de kraan en laat uitlekken (minstens 4 uur)
Het water loopt er nu uit en wat overblijft in de doek is de hangop
Schep dit in een schaal en klop het op met de suiker of honing
Doe er nog fruit bij als je dat lekker vind
TIP
Heb je geen ruimte om de doek met yoghurt aan de kraan te hangen?
Neem dan een houten lepel (stevige) en hang daar de doek aan
Hang nu de doek boven een emmer
Neem geen magere yoghurt want dan hou je niks over
1 reacties:
ik ben niet zo van de hangop, maar ik blijf gewoon nog ff kijken naar je prachtige schaal hier benee ☺ fijn weekend Jeanne, grusse von mir
Een reactie posten