Geroosterde Groente Curry
Pittige vegetarisch currygerecht.
En het lijkt me echt lekker met de geroosterde groente
Ik heb het nog niet gemaakt, maar ga het gauw uitproberen.
Ingredienten:
Curry 
3 eetlepels pindaolie 
180 gram uien (geschild en in dunne plakjes) 
1 en 1/2 theelepel chili poeder  
2 en 1/2 theelepel Paprika
1 theelepel Cayenne Peper
1 theelepel zwarte peper 
1/4 theelepel  kurkuma poeder (koenjit)
1 Cup  Water of groentebouillon 
400 ml kokosnoot melk 
sap van 1 grote limoen 
zeezout 
Geroosterde Groente
1 kleine bloemkool (in roosjes en geblancheerd)
1 grote ui (geschild en gesnipperd) 
3 Paprika`s (verschillende kleur, Schoongemaakt en in stukjes)
1 courgette (in stukjes)
1 aubergine (in stukjes)
Paar spercieboontjes in stukjes (geblancheerd)
1 en 1/2 theelepel chili vlokken
zeezout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op ca 200 graden celsius)
Doe de groente op een bakblik en hussel het om met de olie,zeezout en chili vlokken
Rooster in de oven ca 30 minuten
Tot de groente gaar en goudkleurig is
Maak ondertussen de currysaus
Maak de olie heet in een pan
Als de olie heet is de uien toevoegen
Voeg de kruiderij toe
Laat even meebakken
Voeg het water en kokosmelk toe
Breng aan de kook
Zet het vuur laag en laat 15 a 20 minuten sudderen
Roer af en toe
Voeg de geroosterde groente toe en laat nog even sudderen
Breng op smaak met zeezout en limoensap
Serveer warm met geroosterde cashew noten en koriander en rijst
Bron:Seasalt with Food


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten