Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pavlova met Kersen en Mascarponeroom



Pavlova met Kersen en Mascarponeroom.

Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak?
dan is deze pavlova iets voor jou.
Met mocca eb caramel lust ik het heel graag
Maar deze versie is ook heel erg yummie......

Ingredienten

Pavlova:

6 eiwitten
1&1/2 theelepel cream of tartar
1/4 theelepel zout
1 & 1/4 cup suiker

Mascarponeroom

2 cups slagroom (geklopt)
1 cup mascarpone
1 cup poedersuiker

Kersencompote:

1 & 1/2 cup kersen
1/2 cup suiker
1/2 cup water
3/4 cup rode wijn
2 theelepels vanille (merg of extract)
1 eetlepel citroensap



Bereiden:

Verwarm de oven voor op 80 graden
Klop de eiwitten tot ze bijna wit zijn
Voeg de cream tartar en de zout toe
Klop nog beetje verder
Voeg de suiker beetje bij beetje toe tot alles is opgenomen door het eiwit
Klop tot de eiwitten tot stevige pieken
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Gebruik de rand van een bord of bakblik om een cirkel op het bakpapier te tekenen,
Draai het bakpapier om
Neem het eiwit en verdeel over de binnenkant van de cirkels
Zet in de oven en laat de pavlova`s bakken voor ca 1 & 1/2 uur.
Zet dan de oven uit en laat ze geheel afkoelen in de oven.

Ontpit de kersen en halveer ze
Doe de rode wijn in een pannetje en breng aan de kook
Laat het inkoken tot een half kopje
Voeg de kersen en de rest toe
Laat een half uurtje staan op laag vuur tot de kersen zacht zijn.
Zet opzij en laat afkoelen

Doe de koude room in een koude kom
Klop ze tot ze luchtig word
Voeg de mascarpone toe en de suiker beetje bij beetje toe
Voorzichtig dat je het niet te ver doorklopt (dan word het boter)
Zet opzij.

Zet een pavlova op een serveerbord
Schep de helft van het mascarponemengsel op de pavlova
Strijk het beetje glad en schep er een lepel kersen compote over
Zet de 2de pavlova erboven op
Bedek met de rest van het mascarpone mengsel en een goede schep kersencompote






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 reacties:

Unknown zei

Wat is de horveelheid van een cup?

MariePaule zei

Wat is creme tartar

Theresia zei

Eiwitschuim bakken op 180 graden voor 1 1/2 uur dat is toch veel te hoog in de temperatuur
Theresia

Populaire berichten