
Ingredienten:
350 gram verse zoete frambozen (gewassen) 
5 dl water 
sap van 1 citroen 
275 gram suiker 
100 gram witte chocolade 
2 dl slagroom 
Bewaar 50 gram frambozen voor garnering en pureer de rest door een zeef 
Meng de gepureerde frambozen met het water, citroensap en de suiker 
Dek de kom af en laat het mengsel in de koelkast ca 2 uur rijpen 
Maak ondertussen de chocolade mousse 
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie 
Sla de slagroom half stijf en meng deze met de gesmolten chocolade 
Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven 
Maak in de ijsmachine de sorbet volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 
Of zet het mengsel in de vriezer en klop ieder half uur de frambozenmassa door tot de gewenste structuur bereikt is 
Serveer het ijs met de chocolade mousse en de verse frambozen 
Bron: Fun Food
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten