Ingredienten:
350 gram verse zoete frambozen (gewassen)
5 dl water
sap van 1 citroen
275 gram suiker
100 gram witte chocolade
2 dl slagroom
Bewaar 50 gram frambozen voor garnering en pureer de rest door een zeef
Meng de gepureerde frambozen met het water, citroensap en de suiker
Dek de kom af en laat het mengsel in de koelkast ca 2 uur rijpen
Maak ondertussen de chocolade mousse
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie
Sla de slagroom half stijf en meng deze met de gesmolten chocolade
Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven
Maak in de ijsmachine de sorbet volgens de gebruiksaanwijzing van de machine
Of zet het mengsel in de vriezer en klop ieder half uur de frambozenmassa door tot de gewenste structuur bereikt is
Serveer het ijs met de chocolade mousse en de verse frambozen
Bron: Fun Food
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten