Ingredienten:
500 g Varkensgehakt
2 1/2 eetlepel olijfolie
1/2 ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1/2 rode paprika (in blokjes)
1 kleine wortel (in kleine blokjes)
1/2 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
40 g paneermeel
1 dl creme fraiche
2 eetlepels tomatenpuree
snufje chilipoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 cakevorm van ca. 20 cm lang
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca 190C.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Vet de cakevorm in met een eetlepel olie.
Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de creme fraiche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190C.
Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het gehaktbrood in plakken.
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten