
Voor 6-8 personen 
Traditie: Hasselback-aardappeltjes zijn een relatief nieuwe traditie. 
Ze zijn genoemd naar restaurant Hasselbacken in Stockholm, waar ze bedacht zijn. 
Door de inkepingen krijgt de aardappel overal een heerlijk krokant korstje. 
Ingrediƫnten: 
2 kilo kleine vastkokende ovale aardappels 
100 gram boter, gesmolten 
3 eetlepels paneermeel 
Schil de aardappels en leg ze 1 voor 1 op een pollepel en snijd ze in tot de rand van de pollepel. 
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. 
Besmeer de aardappels met boter en zet ze in een bakblik in het midden van de oven. 
Verlaag de oventemperatuur tot 180 ˚C en bak ze nog 40 minuten. 
Strooi er het broodkruim over en bak ze in nog 15-20 minuten gaar en bruin.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten