Gevulde varkenshaasje
Ingredienten:
1 varkenshaasje (250 gram)
1 mooie handsinaasappel
2 plakken brie
2 takjes oregano
roomboter
zout en peper
bindtouw
Snijdt de varkenshaas in de lengte in zodat er ruimte ontstaat om te vullen. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en leg hier de brie, plakjes sinaasappel en oregano in.
Vouw de haas dicht en klap het dunne flapje naar binnen. Bind de varkenshaas dicht met rollade-touw en vergeet intussen niet je oven voor te verwarmen op 175 graden.
Leg in een ovenschaal een rijtje met sinaasappel schrijfjes waarop je de varkenshaas legt.
Bovenop weer een rijtje met schijfjes en leg hierop een paar klontjes roomboter.
Zet 20 min.in de oven.
Door de sinaasappel en boter bovenop blijft de varkenshaas tijdens het bakken vochtig aan de buitenkant, waardoor uitdroging wordt voorkomen.
Het zelfde geldt voor de onderkant, waar de warmtegeleiding via de ovenschaal beperkt is.
Eventueel had rondom aanbakken lekker geweest voor een krokant korstje.
2 dagen geleden
1 reacties:
ziet er erg lekker uit, allemaal eigen recepten? knap van je hoor. Ik moet weer ff inhalen hier :)) zo druk geweest. grusse van mij, janine
Een reactie posten