.
Gister kreeg ik een mailtje van Okke
Daarin schreef hij dat hij via Smulpaapje
Op mijn pagina Kruisbessen was terecht gekomen.
Hij vind het ook jammer dat deze vrucht haast niet meer te koop is in de winkels.
Via zijn site kwam ik erachter dat hier bij mij in de buurt ook een pluktuin te vinden is.
Daar gaan we zeker heen om te plukken
Buiten kruis of klapbessen hebben ze veel meer bessen en bloemen die je kan plukken,
Ook leuk om dat met kinderen te doen....
Heerlijk fruit plukken voor jam`s of limonade te maken
Of om in te vriezen en er later in het jaar iets lekkers van te maken
Wij hebben achter onze tuin een klein struikje neergezet met klapbessen
Ze hangen vol... de takken.....dus daar word ook wat van gemaakt
Denk dat ik probeer klapbessenwijn te maken...
Maar nu eerst een ander receptje met klapbessen
Gooseberry Fool
Ingredienten:
450g kruisbessen
150 ml vlierbessen-siroop (optioneel)
voor de custard (gele vla)
2 eidooiers,
1 theelepel arrowroot
150 ml melk
30 g suiker
150 ml slagroom
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de kruisbessen af en plaats de kruisbessen in een pan met de vlierbessen-siroop.
Breng aan de kook, zachtjes laten sudderen totdat ze zacht en moesachtig worden.
Laten afkoelen en dan plaats in een serveer schaal.
De custard maken.
Warm de melk op in een pan totdat de melk net op het staat om te koken.
Klop de eidooiers, arrowroot en suiker in een kan en giet de hete melk hierin.
Meng het goed en giet het mengsel over in het pan.
Verhit het geheel zachtjes totdat de ‘custard’ verdikt maar niet aan de kook raakt.
Zeef in een schone kom en koel af.
Klop de slagroom tot dezelfde consistentie als de vlierbessen.
Roer de slagroom zachtjes in de kruisbessen.
Dan de custard erin scheppen.
Probeer een marmer-effect in de serveer schaal te krijgen.
Leg een paar kruisbessen als versiering bovenop.
TIP:
Je kunt i.p.v custard ook craime fraiche nemen en opkloppen
2 dagen geleden
2 reacties:
kan het ook zonder ei??? mag ik nl nie, en wat is ivn arrowroot???? meid nog nooit van gehoord!!! :)) grusse van een nuchtere janine ;))
Ja hoor Janine dat kan
Neem dan vanillevla bij de super of de melkboer vandaan
En arrowroot is een verdikkingsmiddel
Maizena voldoet ook.
Ik zal het er gelijk bij zetten.
I.p.v. custard kan je ook yoghurt of creme fraiche nemen of sour creme.
En gelukkig dat je weer nuchter bent meis ;-))
Groetjes
Een reactie posten