Deze pie is overheerlijk maar....
Zeer slecht voor de lijn
voor de bodem
375gram digestive biskwie
75gram zachte ongezouten boter
50gram donkere chocola (fijn gehakt)
50gram melk chocolade (fijn gehakt)
voor de ijsvulling
1 liter koffieijs
voor de topping
300gram golden syrup
100g lichtebruine basterdsuiker sugar
1/4 theelepel zout
75g ongezouten boter
2 x 15 eetlepels bourbon
125 ml double cream of half stijfgeslagen room
Maak de biskwie fijn (gebruik een deegroller)
Of doe alles voor de bodem in een foodprocessor en maak er een kruimelige deeg van.
Doe de massa in een vorm (een pievorm is prima hiervoor)
Druk alles goed aan en vorm een hogere rand dan de vorm is
(is even een geduld werkje)
Zet de vorm in de vriezer voor een uur tot het hard is
Haal de ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden
Schep het ijs over de bodem en maak er een mooie laag van
Doe er vershoudfolie over en zet terug in de vriezer
Doe de golden syrup,zout en de suiker en boter in een sauspan
Laat alles smelten op matig vuur.
Als de massa kookt nog 5 minuten door laten koken
Doe de vlam onder de pan uit en voeg de bourbon toe
Roer goed door.
Laat iets afkoelen
Schep de slagroom door het mengsel en spatel het voorzichtig erdoor
Haal de pie uit de vriezer en haal de vershoudfolie eraf
Schep het mengsel op de pie
Dek af met folie en zet in de vriezer tot gebruik
Je kunt er nog slagroom over spuiten (niet nodig)
Dit recept is van Nigella Lawson
Ik zag het haar maken op bbc bij de saturday kitchen
het leek me heeeel lekker
Heb het recept opgezocht en vertaald.
Sommige ingredienten zijn beetje moeilijk te krijgen
Maar het meeste vind je wel op internet of de goeie supermarkt
De golden syrup heeft Dirk bij onze kaasboer in Leersum gekocht die ook double cream en clotted cream verkoopt.
Golden syrup lijkt op stroop,alleen vloeibaarder en iets lichter van kleur
Voor de bourbon naar de slijter:
Je hoeft geen grote fles te kopen
Er zijn kleine proefflesjes die handig hiervoor zijn.
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten