
Deze pie is overheerlijk maar....
Zeer slecht voor de lijn
voor de bodem 
375gram digestive biskwie 
75gram zachte ongezouten boter 
50gram donkere chocola (fijn gehakt) 
50gram melk chocolade (fijn gehakt) 
voor de ijsvulling 
1 liter koffieijs 
voor de topping 
300gram golden syrup 
100g lichtebruine basterdsuiker sugar 
1/4 theelepel zout 
75g ongezouten boter 
2 x 15 eetlepels bourbon 
125 ml double cream of half stijfgeslagen room 
Maak de biskwie fijn (gebruik een deegroller) 
Of doe alles voor de bodem in een foodprocessor en maak er een kruimelige deeg van. 
Doe de massa in een vorm (een pievorm is prima hiervoor) 
Druk alles goed aan en vorm een hogere rand dan de vorm is 
(is even een geduld werkje) 
Zet de vorm in de vriezer voor een uur tot het hard is 
Haal de ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden 
Schep het ijs over de bodem en maak er een mooie laag van 
Doe er vershoudfolie over en zet terug in de vriezer 
Doe de golden syrup,zout en de suiker en boter in een sauspan 
Laat alles smelten op matig vuur. 
Als de massa kookt nog 5 minuten door laten koken 
Doe de vlam onder de pan uit en voeg de bourbon toe 
Roer goed door. 
Laat iets afkoelen 
Schep de slagroom door het mengsel en spatel het voorzichtig erdoor 
Haal de pie uit de vriezer en haal de vershoudfolie eraf 
Schep het mengsel op de pie 
Dek af met folie en zet in de vriezer tot gebruik 
Je kunt er nog slagroom over spuiten (niet nodig) 
Dit recept is van Nigella Lawson 
Ik zag het haar maken op bbc bij de saturday kitchen 
het leek me heeeel lekker 
Heb het recept opgezocht en vertaald. 
Sommige ingredienten zijn beetje moeilijk te krijgen 
Maar het meeste vind je wel op internet of de goeie supermarkt 
De golden syrup heeft Dirk bij onze kaasboer in Leersum gekocht die ook double cream en clotted cream verkoopt. 
Golden syrup lijkt op stroop,alleen vloeibaarder en iets lichter van kleur 
Voor de bourbon naar de slijter: 
Je hoeft geen grote fles te kopen 
Er zijn kleine proefflesjes die handig hiervoor zijn.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten