Shoarma van kip
Ingredienten:
200 g kippenfilet, in reepjes.
2 pittabroodjes.
snuifje: komijnzaad, gember, paprika, curry
wat verse ijsbergsla.
peper en wat zout.
voor de knoflooksaus:
2 el mayonaise.
1 beker creme fraiche.
2 teentjes knoflook.
wat verse peterselie.
snuifje cayennepeper.
peper en zout
Bereidingswijze
Mix de ingredienten voor de saus met een staafmixer en bewaar koel.
Bak het kippenvlees in boter mooi goudgeel en knapperig, kruid met bovenvermelde smaakgevers of met andere kruiden naar wens.
Verwarm ondertussen de pittabroodjes in de (micro)oven en snij ze voor de helft open.
Schik in elk broodje wat ijsbergsla en vul verder op met kippenvlees.
Schik de broodjes op een bord en verdeel er het overige vlees en wat sla omheen.
Lepel er de knoflooksaus over en serveer (met een fris biertje).
Serveertips
Ik doe altijd nog beetje bieslook door de knoflooksaus
Deze knoflooksaus is ook lekker bij fondu of bbq
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten