Een italiaanse salade
Ingredienten:
1 rijpe meloen
1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
1 glas zoete, witte wijn
1 zakje ruccola sla
4 eetlepels dressing met tuinkruiden
300 g. dungesneden Parmaham
Bereiding:
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes.
Schep met een lepel of een aardappelboortje bolletjes uit de meloen en leg ze in een bakje.
Bestrooi de meloenbolletjes met de fijngesneden munt en besprenkel ze met de witte wijn.
Laat de meloenbolletjes afgedekt in de koelkast ca. 15 minuten intrekken.
Was de ruccola en maak het droog.
Maak de ruccola vlak voor het serveren aan met de dressing en verdeel het over de borden.
Drapeer de Parmaham rondom de ruccola en leg de meloenbolletjes in het midden bovenop de ruccola
Bestrooi eventueel met gebakken pijnboompitten.
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten