Ingredienten
1 knoflookteentje
halve ui, gesnipperd
100 gram erwten besan of oerdi-dal (bij de Hindoestaanse toko)
halve rode peper
1 eetlepel komijn (jeera)
3 grote tajerbladen of selderij
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 tot 250 ml. water
snufje zout
Olie om in te frituren
Bereiden
Week de oerdi ten minste een nacht in water en maal de erwten in een keukenmachine fijn. Maal de knoflook, ui en peper fijn in een vijzel. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan en wrijf ze even in een vijzel. Was de tajer of de selderij. Haal de steeltjes van de tajerbladen, dep de groente droog en snij in dunne repen.
Voeg het mengsel van knoflook, peper en ui bij de gemalen oerdi.
Meng vervolgens tajerblad/selderij en komijnzaad doorheen.
Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoorheen kneden.
Breng eventueel op smaak met wat zout.
Voeg aan dit kneedsel water toe tot er een zacht en luchtig deeg ontstaat. Dek af en laat het deeg minimaal 2 uur op een warme plek rijzen (voor een beter resultaat kun je het deeg èèn nacht laten rijzen).
Vorm met vochtige handen van het deeg balletjes ter grootte van een groot ei, en druk de balletjes vervolgens plat.
Zorg dat ze ongeveer tien centimeter doorsnee hebben en druk in het midden een kuiltje.
Verhit de olie in een bakpan of wok en frituur de bara daarin aan beide zijden in enkele minuten goudbruin.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
De bara zijn zo te eten, met wat (mango) chutney, sambal, of zelfs kip.
Bron:caribemagazine
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten