Pindasaus
Ingredienten:
1 pot pindakaas zonder nootjes
1 eetlepel olie
Klein uitje
1 knoflookteentje
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel ketoembar
1/2 theelepel djahe
flinke scheut Ketjap
1 eetlepel suiker
Kokosmelk of water (Kan allebei)
zout en peper
Sambal
Snipper het uitje fijn en laat in de olie even zweten
Knijp de knoflook fijn in de pers en voeg toe
Roer om en voeg de specerijen toe
Schep de pindakaas bij het mengsel
Voeg de suiker toe
Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost
Voeg de ketjap toe
Doe nu scheutje voor scheutje de kokosmelk of water bij het mengsel
Is de pindasaus op goeie dikte haal het van het vuur en doe er zout en peper bij
Breng alles verder op smaak met sambal (hot of mild naar eigen smaak)
Hou de pindasaus warm
Lekker bij sate,kip,bbq
Bron:ikke
0 reacties:
Een reactie posten