Buffalo Chicken Wings
Lekker kluiven aan zo`n pittig kippenvleugeltje
En wil je niet kluiven dan gebruik je kipfilet
Dan heb je de boneles uitvoering....
Dan heb je de boneles uitvoering....
Snij de filet dan niet in te kleine stukken
Lekker als borrelhapje....
Maar met frietjes gebakken rijst en een salade ook erg lekker
3 grote kipfile`s of kippenvleugeltjes
1 1/4 cup bloem
2 theelepel zout
3/4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepelcayenne peper
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 heelepel paprika poeder
1/2 theelepel uienpoeder
ei (los geklopt)
1 cup melk
1/2 cup hot sauce
2 eetlepel ongezouten boter
Olie om te frituren
Bereiden:
Snijd de kipfilet in stukken
Doe de bloem, zout, peper,uienpoeder, cayennepeper en paprika in een kom
Hussel alles goed door elkaar met een vork
In een andere kom de ei, knoflook en melk mixen
Doop elk stukje kip of kippenvleugeltje in het ei/melk mengsel
daarna door het bloem mengsel
Daarna nog eens door het eimengsel en weer door het bloem mengsel
Leg de kippenstukjes op een bord en zet voor 15 minuten in de vriezer
Maak de frituurpan heet met de olie
Frituur de kip hier in tot ze goudbruin en gaar is (6 a 8 minuten)
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Smelt de boter in een pannetje
Voeg de hotsaus toe
Meng de gesmolten boter goed door de saus
Giet de saus over de kipstukjes
TIP:
Heb je nog kipstukjes over....
Maak volgende dag dan sandwiches ermee
Rooster hiervoor de boterhammen
Blaadje sla erop en hierop wat ranchdressing
Andere geroosterde boterham erop
En je hebt een lekkere lunch
Bron:Off the Menu
0 reacties:
Een reactie posten