Spicy Garlic Buffalo Sauce
Ingredients
1/2 cup apple cider azijn*
1 eetlepel chili poeder1 theelepel gerookte paprikapoeder
2 theelepel zoete paprikapoeder
1 eetlepel knoflook poeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 heelepel suiker
1/2 theelepel verse peper
1 eetlepel plantaardige olie +1 theelepel
1 eidooier
2 eetlepel water (meer indien nodig)
2 theelepels maizena
In een kleine steelpan de azijn, droge specerijen, zout, suiker, peper en olie vermengen
Breng aan de kook en zet vuur laagLaat 5 a 7 minuten pruttelen tot het mengsel dikker word
Intussen de eidooier opkloppen met het water en de maizena
Schep 2 eetlepels van het azijn mengsel bij het eidooiermengsel
Klop goed door
Doe dit nog 2 keer
Giet het nu warme eidooiermengsel bij het azijn mengsel in de steelpan
Blijf roeren en laat nog 1 a 2 minuten pruttelen
Haal dan van het vuur en laat afkoelen
Als de saus is afgekoeld mag er meer water bij als het te dik is
Doe de saus in een fles en bewaar koel
TIP:Als je een zachtere saus wil klop het dan in een blender even door voordat je het in een fles giet
Lekker op kip (drumsticks,vleugeltjes)En op frietjes
* Het officiele recept vraagt om rijstwijn
Maar appel cider azijn is ook prima
Bron:Internet
0 reacties:
Een reactie posten