Honing Walnoot Super Salade
Salades zijn altijd lekker.
En vallen ook vaak in de smaak
En je kunt er alle kanten mee op
Als lunch bij de bbq of picknick
Het blijft een lekkere frisse noot bij de maaltijd
Deze salade kwam ik tegen op het blog van Pinch of Yum
Ingredienten:
2 eetlepels boter
1/2 ui (in dunne plakjes)2 cups pitloze druiven (in half)
2 cups tuinboontjes (dubbel gedopt)
1 cup bulgur
3/4 cup walnoten
1/4 cup honing
1/4 cup water
verse spinazie
verkruimelde bleu cheese
zout & peper
Bereiden:
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur
Doe de ui erbij en laat even sauteren voor 30 minuten Tot de ui zacht en goudbruin is
Doe de bulgur in een pannetje met 2 cups water
Breng aan de kook en laat 15 minuten kokentot het water is geabsorbeerd
Laat 15 minuten afkoelen
Schep de uien door het mengsel en laat de bulgur de boter absorberen
Voeg zout naar smaak toe
Doe de halve druiven en de dubbel gedopte boontjes in een schaal
Schep alles door en voeg de afgekoelde bulgur en walnoten toe
Roer de honing met het water los en giet over het mengsel
Hussel alles goed door
Voeg de gewassen spinazie en bleu cheese vlak voor het serveren toe
Wat is Bulgur.....
Bulgur (ook: burghul of boergoel) is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (tarwe)
De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.
Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken.
Het heeft een licht notige smaak.
Bulgur wordt gebruikt in pilav, soepen, gebak en brood en als vulling.
De bekendste toepassing van bulgur is echter in taboule en kibeh.
De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor rijst of couscous.
In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.
2 reacties:
bulgor?? nooit van gehoord, maar het ziet er super lekker uit, dus snel ens ff kijken wat bulgor is ☺
Ik heb het er even bij gezet Janine.
Bulgur kun je in elke supermarkt of natuurwinkel kopen.
Liefs
:-)
Een reactie posten