Geroosterde Havermout & Walnoot Whiskey Trifle
( Cranachan)
Ingredienten:
voor de geroosterde havermout:
1 theelepel boter
1/2 cup walnoten1/2 cup havermout
snufje zout
Voor de creme:
2 a 4 eetlepels honing (erg warm)
4 a 6 eetlepels whiskey
Om te serveren:
150 gram frambozen
150 gram aardbeien 150 gram bessen
Bereiden:
Verhit een koekenpan op middenhoog vuur
Hak de walnoten fijn (grootte van de havermout)Smelt de boter in de koekenpan
Doe de havermout en de walnoten in de pan
Laat dit roosteren in de pan tot de havermout en walnoten iets bruiner zijn
Doe het mengsel in een schaal
Meng met het zout en laat afkoelen
Klop de slagroom tot stevige pieken
Voeg de honing en whiskey toeKlop nog even alles door
Zet koel weg tot gebruik
Maak het fruit schoon en hussel het voorzichtig door elkaar
Doe in mooie glazen een laagje fruitHierop de room
En daarbovenop de geroosterde havermout/walnootmengsel
Herhaal dit nog een keer
Serveer direct
Images: Faith Durand
1 reacties:
Lekker! Ga het maken voor ons kerstdiner. Voor hoeveel personen is het recept?
Een reactie posten