Souvlaki Kip
Ben je wel eens in Griekenland geweest.
Ik wel.....En het was beregezellig
M`n zoon Hans had me toen getracteerd op een vakantie
We zijn naar Griekenland geweest (Kos)
En we hebben het beregezellig gehad
Iedere dag zijn we uit eten geweest en het eten was heerlijk
O.a. Souvlaki hebben we ook gegeten
Een echte reis op cultureel en culinair gebied
We hebben eens meegemaakt dat door harde wind de stroomvoorziening uitviel op het eiland.
s`avonds rond 9....
we waren net boodschappen aan het doen voor ontbijt de volgene morgen
Maar niet getreurd...overal verschenen kaarsen en lantaarntjes in het dorp
En in de winkel liep er een omaatje mee om met een lantaarntje bij te schijnen
Dat was helemaal leuk boodschappen doen
Kalispera Griekenland....
We hebben een onvergetelijke vakantie gehad...
Ik heb wel vaak Moussaka gemaakt maar Souvlaki eigenlijk niet.
En dat is lekker als je het op de bbq kunt garen
Dus...dat eten we met het mooie weer....
Ingredienten:
2 kruidnageltjes
1 citroen (sap en rasp)1 eetlepel yoghurt
1/4 cup olijfolie
1 theelepel oregano
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 pond kipfilet (in stukjes)
Bereiden:
Mix de yoghurt met de olie door elkaar
Voeg de kruiden toeDoe alles in een schaal en voeg de kipblokjes toe
Laat minstens 30 minuten staan maar een nacht is beter
De volgende dag de stukjes kip op een sateprikker of kebabpen rijgen
Grill de kip opde bbq of in een grillpan 2 a 4 minuten per kant
Serveer met pitahbrood of rijst, tzatziki, olijven,
Of maak er een mooie salade van
Bron:
0 reacties:
Een reactie posten