Prinses Torte uit Zweden:
Deze taart uit Zweden is heel erg lekker en luchtig.
Is gemaakt van luchtige cake, vanille cream, slagroom, fruitlaagje en groene marsepein
Je kunt natuurlijk een andere kleur maken
Maar het originele is groen
Je kunt weinig recepten ervan vinden
Misschien omdat het moeilijk is te vertalen uit het Zweeds?
Deze taart is ook te koop bij IKEA
Echt overheerlijk.....hier kan je me wel wakker voor maken :-)
Ingrediënten:
Voor de cake:
2 dl suiker
1 dl tarwemeel
1 dl aardappelmeel
2 theelepel bakpoeder
3 en halve dl suiker
2 eetlepels water
180 gram gemalen amandelen
Groene kleurstof
2 dl melk
Vanille stokje
2 eidooiers
Anderhalve eetle aardappelmeel
1 eetlepel suiker
2 blaadjes gelatine
2 theelepel vanillesuiker
3 dl slagroom
frambozen jam
Bereiding:
De cake:
Neem een vorm van 26 doorsnee, vet deze in
Klop de eieren en de suiker luchtigDoe het bakpoeder door de bloem, meng de bloem met de eieren
Giet het mengsel in de vorm
Bak de cake op 180 graden gedurende ongeveer 45 minuten
Laat de taart koelen
Snij na het koelen de taart in drie lagen, de bovenste mag niet zo dik zijn,
dikte van deze laag moet minder dan 1 cm zijn
Maak een siroop van suiker en water en breng dit aan de kook
Doe de amandelen met het water in een keukenmachine, voeg de afgekoelde
Siroop toe, door kneden tot alles aan elkaar kleeft, voeg de groene kleurstof
toe
De vanille crème.
Maak een gleuf in het vanillestokje, verwijder de zaadjes
Breng de melk aan de kookKlop de eidooiers, aardappelmeel en suiker luchtig
Roer dit mengsel in de melk, laat op een laag vuur sudderen
vooral niet laten koken, als het goed op dikte is het vanillestokje eruit halen
De gelatine in koud water weken, roer ze daarna door de hete vla
Voeg de slagroom toe en breng op smaak met vanillesuiker
De taart maken en decoreren
Leg de onderste laag op een schaal
Verdeel hier een gedeelte van de vanille crème over, maak een kleine heuvelSmeer over deze laag een halve pot frambozenjam
Leg de tweede laag op de taart,
voeg weer vanille crème toe en maak de heuvel wat hoger,
Smeer over deze laag de andere halve pot frambozenjam
Voeg de bovenste laag toe en breng hier de resterende
Vanille creme aan op de cake en op de zijkanten.
Rol de marsepein met een deegroller uit en plaats dit voorzichtig over de cake
Snij het overtollige marsepein eraf
Zeef de poedersuiker over de taart en/of garneer met taartdecoraties.
0 reacties:
Een reactie posten