Croutons
Wat doe je met oud brood?
Behalve aan de eendjes geven kun je er veel meer mee doen...
Toast van maken en wentelteefjes (french toast)
Maar lekkere croutons voor op de sla of om zo een handje op te eten
Broodsoldaatjes voor op de spinazie.....en nog veel meer
Op "klik" Smulpaapje "klik" staan veel meer recepten....
Ingredienten:
1/2 oud brood
1/4 cup olijf olie
2 teentjes knoflook
zout
Bereiden:
Snij het brood in dikke sneetjes
De sneetjes brood in blokjes snijden
Leg ze op een bakblik
Verhit de olijfolie in een steelpannetje
Haal de schil van de knoflook
Voeg de knoflook toe aan de olijfolie
Gebruik een lepel om de knoflook in het pannetje te husselen (ca 3 a 5 minuten
Draai de hittebron uit en haal de knoflook uit de pan
Giet voorzichtig de olie over de broodblokjes
Mix het mengsel met je handen
Strooi er het zout overheen
Bak de blokjes in de voorverwarmde oven (200 graden)
Hussel af en toe de blokjes even door elkaar
Als de blokjes bruin zijn uit de oven halen en af laten koelen
Bewaar de afgekoelde croutons in een luchtdichte trommel of doos (weckpot)
De sneetjes brood in blokjes snijden
Leg ze op een bakblik
Verhit de olijfolie in een steelpannetje
Haal de schil van de knoflook
Voeg de knoflook toe aan de olijfolie
Gebruik een lepel om de knoflook in het pannetje te husselen (ca 3 a 5 minuten
Draai de hittebron uit en haal de knoflook uit de pan
Giet voorzichtig de olie over de broodblokjes
Mix het mengsel met je handen
Strooi er het zout overheen
Bak de blokjes in de voorverwarmde oven (200 graden)
Hussel af en toe de blokjes even door elkaar
Als de blokjes bruin zijn uit de oven halen en af laten koelen
Bewaar de afgekoelde croutons in een luchtdichte trommel of doos (weckpot)
Tip:Voor gekruide croutons paprika poeder toevoegen bij het zout
En heel fijn gedroogde tuinkruiden (peterselie, bieslook, tijm)
En heel fijn gedroogde tuinkruiden (peterselie, bieslook, tijm)
Foto:Valley Visions Photography
0 reacties:
Een reactie posten