Kip Enchiladas
Chili en Taco`s kennen we wel,
Maar er zijn nog veel gerechten uit de Mexicaanse keuken die we nog niet zo goed kennen.
Enchillada`s is er 1 van
terwijl het toch weer eens iets heel anders is
Dit recept is met kip, maar je kunt ook ander vlees gebruiken
Zolang het maar goed gaar is.
Ingredienten:
2 grote kippenfilet
2 cups kippenbouillon1 cup salsa
1/4 cup zure room
1/4 cup geraspte kaas
1/4 cup plantaardige olie
2 eetlepels bloem1/4 cup chili poeder
1 cup tomatensaus
1 en 1/2 cup water
1/4 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel zout
8 tortillas
Geraspte kaas
Bereiden:
Doe de kippenbouillon met de salsa in een pan
Doe de kipfilet erbijBreng aan de kook en laat sudderen tot de filet botergaar zijn
Als de kip gaar is uit de pan halen en in stukjes snijden of met een vork uit elkaar trekken
Zet even opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Verhit de olie in een stevige pan op half hoog vuur
Als de olie heet is de chilipoeder en bloem toevoegenKook ca 4 minuten (blijf roeren)
Zet het vuur laag en voeg de rest van de ingredienten toe
Laat zachtjes pruttelen (10 minuten) onder af en toe roeren
Neem een tortilla en leg er iets van het kippenmengsel op
Rol de tortilla op en leg het in een ovenschaal met de naad naar benedenDoe dit met alle tortilla`s tot het kipmengsel op is
Smeer de saus over de tortilla`s uit
Strooi er de geraspte kaas over
Zet de schaal in de oven en bak ca 20 minuten alles heet is
Geef er rijst en een frisse salade bij.
Bron: A Ducks Oven
0 reacties:
Een reactie posten