woensdag 28 januari 2015

Pittige Viskoekjes


Pittige Viskoekjes

Ik vind vis erg lekker...
En ik heb al meer gezegd, ik eet het veel te weinig...
M`n wederhelft is niet kapot van vis en ik eet het dan ook als hij iets eet wat ik niet zo vind...
Met deze viskoekjes sla ik de plank niet mis
Deze lust hij ook.....
Als lunch...
Tussen een broodje of met gebakken aardappeltjes en een salade als warme maaltijd
En omdat vis nu ook niet zo goedkoop is en je voor dit recept minder nodig hebt
Is dat ook weer mee genomen...

Ingredienten: 

1 ei 
2 sperziebonen 
400 gram kabeljauwfilet 
1 1/2 eetlepel vissaus 
1 theelepel sambal oelek 
zout 
2 theelepel geraspte limoenschil 
375 ml arachideolie 

Bereiding:

Scheid het ei. 
Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine plakjes. 
Snijd de vis in blokjes. 
Pureer de vis met vissaus en het eiwit met de staafmixer of een keukenmachine. 
Breng het mengsel op smaak met sambal en zout. 
Meng er de bonen en de limoenschil door. 
Verdeel het mengsel met vochtige handen in 16 stukken van gelijke grootte. 
Vorm er balletjes van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik. 
Verhit de olie in een pan of wok op 170 graden. 
De olie is heet genoeg als een stukje brood er in 1 min. goudbruin in wordt. 
Frituur de viskoekjes in porties in ca. 3 min. tot ze goudbruin zijn. 
Keer ze regelmatig om. 
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. 
Houd ze warm, tot alle viskoekjes gefrituurd zijn. 
Serveer de viskoekjes heet. 

TIP:
Je kunt ook de viskoekjes met minder vet bereiden.
Bestrijk de viskoekjes dan met olie en bak ze in een antiaanbakpan.


(Bron:KookJij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne