woensdag 7 juni 2017

Malibu Kip


Malibu Kip:

Dit is een recept van gevulde kipfilet....
Alleen binnenste buiten
Handig voor degene die moeite hebben om een kipfiletje te vullen
Je legt de  " vulling "  bovenop de kipfilet 
En de filets in een ovenschaal
De bovenste laag zorgt voor een  knapperig korstje

Ingredienten:

4 kipfilets
Zout en peper

Malibu Dip Saus:

1/2 cup mayonnaise
3 eetlepels dyon mosterd
1-2 eetlepels poedersuiker 

Kruimige Topping:

3/4 cup paneermeel of panko
60 gram  geraspte parmezaanse kaas
2 theelepels knoflook (geperst)
1 theelepel ui (poeder of gedroogde uivlokken)
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel peper

Top Laag:

8 plakken ham
4 plakken zwitserse kaas (emmentaler of  gruyere)

Garneren:

Lenteuitjes (in ringetjes)
Paprika poeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Zet een bakplaat of ovenschaal neer
Leg de kip op een bord en dep droog met keukenrol
Kruid ze met zout en peper
Mix de mayonaise, mosterd en poedersuiker in een kom
Smeer 1/4 van dit mengsel op de kip
Zet de rest weg als dipsaus
Rol de kip goed door het mengsel (laat dit marineren ca 1 uur)
Mix de paneermeel met de parmezaanse kaas en kruiden
Mix dit goed
Strooi de helft in de ovenschaal 
Leg de kip bovenop de paneermeel
De andere helft over de kipfilet
Zet dit in de oven  voor ca 30 a 40 minuten tot de kip gaar is
Haal de schaal even uit de oven
Beleg de filets met de ham en kaas
Plaats dit terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Strooi er de uitjes over en beetje paprikapoeder
Serveer direkt.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne