zaterdag 3 juni 2017

Bibimbap Saus


Bibimbap Saus...

Saus voor Bibimbap
Een rijst schotel met gestoomde of geblancheerde groente.
Met vlees of vegetarisch met een eitje.

Ingredienten:

100 gram miso pasta
1/2 cup water
1eetlepel  chilli vlokken
1 theelepel paprika 
3 eetlepels sesam olie 
4 eetlepels suiker
3 theelepels knoflook (uit de pers)
3 theelepels mirin  (of 2 theelepels azijn en 1 theelepel suiker 
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes  

Bereiden:

Mix alle ingredienten (behalve de sesamzaadjes)in een steelpannetje
Kook op laag vuur tot de saus dikker word
Zet van vuur af en laat afkoelen
Voeg dan de sesamzaadjes toe en roer goed.
Serveer de saus bij de Bibimbap



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne