maandag 7 november 2022

Gehaktballen Hachee




 

Gehaktballen Hachee


Dit lijkt me zo een lekker receptje

Dit ga ik van de week maken

Lekker met rodekool met appeltjes en cranberries

Kijk voor meer heerlijke receptjes eens op ohmyfoodnes

De link staat onderaan het recept


Ingrediënten


Voor de gehaktballen

2 pond rundergehakt

2 eieren

75 g paneermeel

1 eetlepell mosterd

peper en zout

* * * *

300 gram uien - in halve ringen

2 eetlepels bloem

3 laurierblaadjes

4 kruidnagels

500 ml runderbouillon

2 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel appelstroop

1 eetlepel appelciderazijn

boter of olie om in te bakken


Bereiden

Doe de ingrediënten voor de gehaktballen bij elkaar in een kom en kneed dit even goed door.

Vorm gehaktballen die iets groter zijn dan soepballetjes van de mix.

Verhit een beetje boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Schep ze uit de pan. 

Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn!

Bak de uien in het achtergebleven bakvet tot ze wat zachter worden. 

Voeg dan de bloem, laurierblaadjes en kruidnagels toe. 

Schep alles even goed om en bak 2 minuten mee.

Schenk de runderbouillon in de pan en voeg ook de ketjap, appelstroop en appelciderazijn toe.

Roer alles goed door en leg de gehaktballen terug in de pan.

Leg de deksel half op de pan en stoof de gehaktballenhachee 30 minuten.


Bron: ohmyfoodness

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne