Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Marokkaans Munt IJs



Munt is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). 
Ze hebben sterk geurende stoffen (menthol) die gebruikt worden in diverse producten 
als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep, thee en tandpasta. 
De muntolie wordt met name gewonnen uit pepermunt en aarmunt. 
In de supermarkt of bij de groenteboer wordt meestal aarmunt verkocht.

SOORTEN MUNT EN SMAKEN
Er zijn vele soorten munt,
naast de piperita of pepermunt heb je nog groene munt (Mentha spicata) en witte munt (Mentha suaveolens). 
Die laatste heeft ook een grote sierwaarde. 
Nog een paar voorbeelden zijn chocolademunt (M. piperita citrata 'Chocolate') smaakt een beetje als het aftereight-chocolaatje,
ananasmunt (M. s. variegata) heeft zoals de naam suggereert een lichte ananassmaak en Marokkaanse munt (M. spicata crispa 'Moroccan'). 
Zelf heb ik dit jaar mango munt en aardbeien munt gekocht als plantje

ZELF MUNT TELEN
Munt is erg vlot zelf te telen maar let op, 
als je de plant laat doen dan bedekt hij al gauw een groter stuk van je tuin dan oorspronkelijk de bedoeling was,
hij woekert namelijk erg. 
Als je weinig plaats hebt houdt je de planten best in toom in een pot. 
Hou de grond vochtig en bemest hem in het voorjaar.

Dit recept heb ik van Ria, van het blog Dicht bij Huis
Ze mag ook graag ijs maken
Dit is het resultaat van haar ijskunsten
Dank je wel Ria voor het recept.


Ingredienten:

Enige takjes marokkaanse munt
250 ml slagroom
500 ml volle melk
150 gram suiker

Bereiden:

Was de munt en dep ze droog
Haal de blaadjes van de steel
Doe ze in de vijzel en vijzel ze tot pulp
Doe er een beetje suiker bij en stamp het tot een geheel
Verwarm een beetje melk en doe hier de suiker in,laat op laag vuur de suiker oplossen
Laten afkoelen en de rest van de melk erbij doen
Voeg het muntmengsel toe en mix even door
Klop de slagroom lobbig
Schep dit door de melk/munt mengsel
Doe dit in de ijsmachine en laat draaien tot een smeuig ijs
Schep over in een diepvriesdoos en bewaar tot gebruik in de vriezer

Tip:
Roer op het laatst fijngehakte chocolade erdoor.
Lekker met ananas of aardbeien en chocoladesaus.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

riabuis zei

Het is echt lekker.....maar ik heb er geen chocolade door gedaan maar overheen gedaan , chocoladesaus

Populaire berichten