Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Shaslick


Shaslick

Toen ik van de week het verzoek kreeg hoe je shaslick kruiden maakt, 
Ben ik de kruidenhoek even in gedoken.
Er stond nog geen recept van kruiden of shaslick.
Dus dat heb ik met deze even veranderd.
Shaslick is niet alleen een gerecht wat zomers op de bbq bereid kan worden.
Ook in een grillpan is het makkelijk te bereiden.
Lekker met rijst, frietjes of een aardappelsalade.



Ingredienten:

750 gram varkenshaas 
1 teentje knoflook 
1 theelepel cayennepeper 
1 theelepel paprikapoeder 
6 eetlepels olijfolie 
1 rode paprika (zoete) 
1 groene paprika
1 grote ui
snufje djinten (komijnpoeder) 
snufje zout 
snufje peper 
1 bosje selderij 

Bereiden:

Shaslick kruiden:

Pers het teentje knoflook en doe in een kom.
Voeg de cayennepeper, paprikapoeder en snufje komijnpoeder toe
Zout, peper en de olie toevoegen.
Alles goed doorhusselen.

Shaslick:

Dep het vlees droog en snijd het in mooie stukken
Doe de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minstens 2 uur intrekken.
Als je houten prikkers gebruikt zet die dan in het water als het vlees in de koelkast staat.
Maak de paprika`s schoon en snijd in stukken
Schil de ui en snijd door de helft,
Snij hier mooie plakjes van
Haal het vlees uit de koelkast en rijg het vlees op een stokje, gevolgd door een stukje paprika, ui  enselderijblad.
Maak de grillpan heet of bak het vlees op de bbq in ca 10 a 12 minuten gaar
Bestrijk de stokjes shaslick af en toe met de marinade.
Geef er een shaslick saus bij.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Anja zei

Heerlijk en ziet er ook nog leuk uit die stokjes. Ik ben zelf ook een barbecue fanatic dus ik absorbeer alle gerechten! Mijn favoriet is zalm rustig op de huid gebakken met een heerlijke marinade van bruine suiker,beetje zout, olie, mosterd en dille.

Populaire berichten