Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Boeren Meisjes

                                                           Foto: A.H

Boerenmeisjes

Het word zo weinig meer gedaan...
Fruit op alcohol zetten...
Jammer want zo kun je fruit lange tijd bewaren en 
Je hebt een voorraadje heerlijke vruchten in huis
Om zo te eten of met ijs, vla, yoghurt en in de trifle.
Niet alleen abrikozen, maar ook ander fruit of gemengd in de rumpot.
Yummie....
Nu de tijd weer aanbreekt om allerlei vers fruit te verwerken is het zeker de moeite waard.
En het is ook nog eens leuk om weg te geven.

Ingrediënten:

250 gram gewelde abrikozen
150 gram kristalsuiker
500 ml brandewijn (slijter)
½ sinaasappel (schoongeboend)
1 vanillestokje
weckpot (inhoud 1 liter)

Bereiden:

Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. 
Snijd het vanillestokje in de lengte open. 
Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel. 
Was de inmaakpot goed om.
Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot
Schenk er de brandewijn op. 
Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. 
Regelmatig de pot schudden.
Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. 
Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts 
of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.

Tip:
Bewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten