Thaise Vegetarische Pompoensoep
Persoonlijk ben ik niet zo op vegetarische soep,
Voor mij moet een lekkere bouillon van vlees of kip getrokken worden.
Deze Thaise Pompoensoep lijkt me door de kruiderij erg lekker.
Maar wat let je om een vleesbouillon te gebruiken en stukjes kip erin te doen.
Dan is het gelijk een heel andere soep.
Maar deze vegetarische versie lijkt me wel wat
Ik vond het recept op het bloggie van Sara
Bezoek haar blog eens voor heerlijke recepten.
Deze ga ik zeker uitproberen....
Ingredienten:
1 eetlepel kokosolie
1/2 cup rode ui (gesnipperd)
2 theelepels knoflook (geplet)
1 eetlepel verse gember (geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder
1 rode chili (van zaadjes ontdaan en fijn gehakt)
1 theelepel turmericpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel zout
2 cups pompoenpuree
1 blik kokosmelk2 cups groente bouillon
2 theelepels limoensap
2 cups groene groente (spinazie, andijvie fijn gehakt)
2 cups bloemkoolroosjes (in kleine stukjes)
Koriander voor over de soep.
Bereiden:
Doe de kokosolie in een grote pan en zet het op medium hoog vuur
Voeg de ui toe als de olie heet is.
Bak ze in ca 5 minuten zacht en doorzichtig
Voeg de knoflook, gember en chili toe
Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrand
Voeg de specerijen en de pompoen toe en kook dit voor ca 1 minuut
Voeg de kokosmelk, bouillon en limoensap toe
Breng het mengsel aan de kook en voeg de bloemkool er aan toe
Laat het sudderen voor ca 15 minuten met deksel op de pan
Voeg de groene groente toe en laat 5 minuutjes koken zonder deksel
Voeg zout, peper of limoensap toe naar smaak.
Strooi er verse koriander, limoenpartjes en een paar druppels kokosmelk over met serveren.
Bron:A Saucy Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten