Indiase Mango Chutney
Ingredienten:
1 ui (fijngehakt)
2 mango1s ( instukjes)
1 eetlepel verse gember (geraspt) of 1/4 theelepel gemberpoeder
6 eetlepels witte wijnazijn
1/2 cup bruine suiker
1/4 theelepels kruidnagel (gemalen)
1/4 cup rozijnen
1/2 cup water
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een pan
Breng aan de kook, en zet laag als het begint te bubbelen.
Roer vaak in het pannetje met een houten lepels om de mango te breken
Als het mengsel dik is geworden laat dan een paar mangostukjes heel
Kook ca. 30 a 40 minuten (hangt af van de grote van de mangostukjes)
Doe de chutney in een pot of doos met deksel en zet in de koelkast
(blijft 14 dagen goed)
Of zet ze met deksel erop in een pan met water en kook ze om ze langer te bewaren.
0 reacties:
Een reactie posten