Pina Colada Cake
Je hebt bananabread en nog een heleboel andere bread soorten
In Amarika word daar geen brood mee bedoelt maar cake
Net zoals ze steevast cake zeggen tegen taart.
Deze cake (bread) is er ook zo een.
Heerlijk bij de koffie of thee...
Ik zou er niet mee ontbijten.....dat is weer ander bread.... :-)
Ingredienten:
1 & 3/4 cups bloem
1 & 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel limoen zest
8 eetlepels boter (zacht)
3/4 cup suiker
2 eieren
2 theelepels vanille (merg van de vanillestokje)
1/2 cup melk
1/2 cup ongezoete cocosmelk
500 gram ananas uit blik (fijn gemaakt en uit gelekt)
1/2 cup ongezoete cocosvlokken
1/2 cup poedersuiker
3 eetlepels rum
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in van ca 23 cm lang en 12 a 13 cm breed.
Zet opzij.
Mix in een grote kom de bloem, bakpoeder, limoenzest en zout door elkaar en zet even opzij.
Mix in een andere kom de boter en suiker tot en luchtig mengsel
Voeg de eieren 1 voor 1 toe
Is alles opgenomen dan de vanillemerg, melk en 1/4 cocosmelk toevoegen
Mix alles goed door
Schep de ananas en cococvlokken door het beslag
Vul het bakblik met het beslag en bak in de voorverwarmde oven ca 60 a 70 minuten.
Word de cake te bruin?
Dek ze dan af met aluminium folie
Haal de cake uit de oven als ze gaar is en laat ze een uur afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt
Laat dan geheel afkoelen.
Doe in een kom de overgebleven cocosmelk, poedersuiker en rum
Roer dit goed door zodat er geen klontjes inzitten
Druppel dit over de cake
TIP:
Je kunt ook gesmolten chocolade over de cake doen en er ananas stukjes opleggen.
Bron:Food Fanatic
0 reacties:
Een reactie posten