Geroosterde Citroen Tomaten Salade
Ingredienten:
2 citroenen (gehalveerd, pitjes eruit en in dunne plakjes gesneden)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde oregano
2 & 2/3 cups kerstomaatjes (gehalveerd)
1 eetlepel rode wijnazijn
1/3 cup platte peterselieblaadjes
1/2 cup muntblaadjes
1/2 cup kleine rode uitjes (gehalveerd en in dunne plakjes gesneden)
Zout & peper
Bereiden:
Warm de oven voor op 180 graden celsius
Vul een klein pannetje met water en breng aan de kook
Voeg de plakjes citroen toe
Blancheer ze ca 2 minuten
Laat ze daarna goed uitlekken
Mix 1 eetlepel olie, suiker, oregano en 1/2 theelepel zout in een kom
Voeg de citroenplakjes toe en mix het goed door
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmatje
Leg de citroenschijfjes in een enkele laag op het bakpapier
Bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe de tomaten in een kom met de 2 eetlepels olie, 1/4 theelepel zout, peper, azijn, peterselie, munt en de uien.
Hussel het door elkaar en voeg de citroenen toe
Schep voorzichtig door elkaar
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Serveer de salade als bijgerecht of met stokbrood of ciabatta
0 reacties:
Een reactie posten