Appel Tiramisu
Ingredienten:
170 gram biskwie (biskotti)
300 gram mascarpone
250 gram appelmus
200 gram cottage cheese (of kwark)
30 gram poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
1 snufje kaneel
150 ml slagroom
150 ml appelsap
3 eetlepels calvados (optional)
Bereiden:
Doe de mascarpone in een kom met de cottage cheese, 180 gram appelmoes,vanillesuiker en 2 eetlepels poedersuiker en een snufje kaneel en roer dit goed om.
Sla de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Giet de appelsap en calvados (optioneel) in een platte schaal
Halveer de biskwietjes en haal ze door het appelsap mengsel
Leg ze op de bodem van van een glas
verdeel hier 1 & 1/2 lepel mascarponemengsel over.
Hierover weer de biskwietjes en weer mascarponemengsel
Over het mascarponemengsel verdeel je appelmoes.
Daar schep je nog de overgebleven mascarpone over.
Zet voor minstens 4 uur in de koelkast
De over gebleven appelmoes zet je ook koud.
Voor het serveren schep je er nog een lepel appelmoes over
Strooi er wat kaneelpoeder over
Bron:Sweets and Lifestyle
0 reacties:
Een reactie posten