Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Herb de Provence


Herbes de Provence

Hoe gebruik je deze kruiden?

Als je kookt met de Provencaalse kruiden moet je onthouden dat je ze gebruikt aan het begin van het koken, braden enz.
Ze geven zo hun smaak en geur goed af.

Hier zijn sommige ideeen hoe je ze gebruikt.... 

Het is lekker met kip.
Wrijf het vlees in met de kruiden en zout
Leg er enige aardappels naast en laat dit bakken in de oven.
Leg er bolletjes knoflook bij en haal de knoflook puree eruit.
Gebruik het als dry rub voor vlees (steak)
Maak met aubergine en courgette een groente casserole en sprenkel de kruiden tussen iedere laag groente.
In plaats van oregano op je pizza gebruik deze kruidenmix
Smaakt en ruikt heerlijk.
In stoofpotjes en soep voor het franse smaakje eraan.
Als je je eigen brood bakt is dit ook heerlijk om een theelepel kruiden door het deeg te mengen.
In de kruidenboter met wat zeezout
Het gaat prima met vis....
Vis papilotte met kruiden erin verpakt (zie foto beneden)
  


Het Kruidenmengsel.

Ingredienten:

2 theelepels oregano
2 theelepels savory (muntachtige plant)
2 theelepels marjoraan
1 & 1/2 theelepel salie
1 & 1/2 theelepel venkelzaadjes
1 theelepel lavendelblaadjes (fijn gehakt)
1 theelepel dragon
1 theelepel rosemarijn
1 theelepel tijm
Bereiden:
Mix alle ingredienten en bewaar ze in een goed afgesloten glazen pot op een koele droge plaats (ca 1 jaar houdbaar)

TIP:
Als je niet van de stukjes kruiden in je recept houd, kun je ze eerst nog malen in een oude koffiemolen of kruidenmolen.
Kun je sommige kruiden niet vinden neem dan gerust een ander kruidje erbij naar eigen smaak of laat het eruit.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten