Herbes de Provence
Hoe gebruik je deze kruiden?
Als je kookt met de Provencaalse kruiden moet je onthouden dat je ze gebruikt aan het begin van het koken, braden enz.
Ze geven zo hun smaak en geur goed af.
Hier zijn sommige ideeen hoe je ze gebruikt....
Het is lekker met kip.
Wrijf het vlees in met de kruiden en zout
Leg er enige aardappels naast en laat dit bakken in de oven.
Leg er bolletjes knoflook bij en haal de knoflook puree eruit.
Gebruik het als dry rub voor vlees (steak)
Maak met aubergine en courgette een groente casserole en sprenkel de kruiden tussen iedere laag groente.
In plaats van oregano op je pizza gebruik deze kruidenmix
Smaakt en ruikt heerlijk.
In stoofpotjes en soep voor het franse smaakje eraan.
Als je je eigen brood bakt is dit ook heerlijk om een theelepel kruiden door het deeg te mengen.
In de kruidenboter met wat zeezout
Het gaat prima met vis....
Vis papilotte met kruiden erin verpakt (zie foto beneden)
Het Kruidenmengsel.
Ingredienten:
2 theelepels oregano
2 theelepels savory (muntachtige plant)
2 theelepels marjoraan
1 & 1/2 theelepel salie
1 & 1/2 theelepel venkelzaadjes
1 theelepel lavendelblaadjes (fijn gehakt)
1 theelepel dragon
1 theelepel rosemarijn
1 theelepel tijm
Bereiden:
Mix alle ingredienten en bewaar ze in een goed afgesloten glazen pot op een koele droge plaats (ca 1 jaar houdbaar)
TIP:
Als je niet van de stukjes kruiden in je recept houd, kun je ze eerst nog malen in een oude koffiemolen of kruidenmolen.
Kun je sommige kruiden niet vinden neem dan gerust een ander kruidje erbij naar eigen smaak of laat het eruit.
0 reacties:
Een reactie posten