Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Panharing in het Zuur


Panharing in het Zuur

Deze heb ik wat gegeten vroeger
Vers gebakken en ingemaakt door de moeder van mn buur in A`dam
Ze waren op voor je er erg in had
Als ze ze ging bakken kreeg ik ook altijd een hele schaal
Als ik er aan denk loop het water in mn mond.....
yummie.....

Ingrediënten
 4 personen

8 panharingen, schoongemaakt, zonder kop en staart.
zout
4 eetlepels bloem
100 gram boter
2 uien, in ringen gesneden
1 eetlepel mosterdzaad, licht gekneusd
8 peperkorrels, licht gekneusd
3 dl inmaakazijn
2 dl niet-koolzuurhoudende bronwater

Bereiden:

Spoel de haringen onder stromend water af.
Maak ze droog met keukenpapier en wrijf ze daarna in met zout.
Laat ze 15 minuten liggen en wentel ze daarna door de bloem.
Schud de overtollige bloem eraf.
Verhit 75 gram boter en bak 4 haringen tegelijk aan weerszijden bruin.
Neem ze uit de pan en leg ze in een diepe schaal.
Voeg de rest van de boter toe en bak de overige haringen bruin.
Leg ze eveneens in de schaal.
Leg de uiringen bij de haringen en strooi er de mosterdzaadjes en de peperkorrels over.
Verdun de azijn met de bronwater en schenk dit over de haringen.
De haringen moeten net onder staan.



Serveertip

Na 48 uur kunnen de haringen uit het vocht worden genomen.
Laat ze goed uitlekken en dien ze op als hapje bij de lunch.

Bron: Smulweb

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kabeljauw met Spek in Braadzak


Kabeljauw met Spek in Braadzak


Ingrediënten:

300 gram Kabeljauw
30 gram Spek
150 ml Mosterdsaus
10 ml Marinade frans
200 gram Verse groentes
10 gram Citroen (schijfje)
1 stuk Rozemarijn (takje)
1 stuk Knoflook (teentje)
Aluminium bakje
Braadzak 35x43 cm + clips

Franse Marinade...

1 eetlepel grove Franse mosterd
75 ml witte wijn
2 eetlepels dragon 
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse tijm
peper en zout

Doe alle ingredienten in een goed afsluitbare pot (jampotje)
Draai het deksel erop en flink schudden.

 Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Blancheer de groentemix zo'n 4 minuten
Giet de mosterdsaus op de bodem van het aluminiumbakje
Leg de groentemix op de saus (niet mengen)
Marineer de kabeljauwfilet/haas met de Franse marinade
Wikkel 2 plakjes/reepjes spek om de kabeljauw
-Garneren met 2 halve citroenschijfjes, een teentje knoflook (in tweeën), en een takje rozemarijn
Zet het aluminiumbakje in de braadzak en sluit de zak met de bijhorende sluitclips
 Gaar daarna het geheel in de braadzak circa 30 minuten lang in de oven op 180°C.



Tip: 
Gebruik steeds verse groente i.p.v. diepvriesgroente i.v.m. vocht dat vrijkomt. 
Serveer dit gerecht eventueel met rijst of aardappelpuree


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Cranberrie Chutney


Appel Cranberrie Chutney

Chutney past  goed bij vlees en bbq...
Maar probeer ook eens op crostini met kaas, kip of ham.
Of een flinke schep bij de warme maaltijd
Smaakt heerlijk....Je blijft ervan eten.

Ingredienten:

6 appels (gehalveerd en klokhuis eruit)
2 cups cranberries
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
1 eetlepel   kruiden voor inmaken
1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
2 eetlepels suiker 
1 stukje gember (geschild ca 1 & 1/2 cm
1 1/2 cups appelsap
1/2 cup appel cider azijn

Bereiden:

Doe alle ingredienten in een grote sauspan
Laat 25 minuten zachtjes pruttelen
Tot de appels bijna uit elkaar vallen en het lekker gaat ruiken
Haal het kaneelstokje, laurierblad en de gember eruit
Doe het appelmengsel in de keukenmachine en draai tot het dik en glad is


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Cobb Salade


Kip Cobb Salade

Wat is precies een cobb salade?

Wat anders is, is dat de salade niet gehusseld word
Maar in rijtjes op de sla worden gerangschikt.
De hoeveelheid ligt aan je zelf
Zorg wel dat je gelijke porties aan rijtjes hebt
Zo word het een fleurig geheel en een goeie mix van textuur en smaak
Een goeie balans tussen de sla en de "stuf" die je erop doet maakt een cobb salade perfect
Hussel de salade niet maar serveer hem keurig in op een schaal
Ieder kan opscheppen wat ze lekker vinden

Wat gebruik je voor een cobb salade?

Sla of een mengsel van salade
Kip (gegaard)
Kers tomaatjes
hard gekookte eieren
Knapperige bacon
Avocado
Bleu cheese (verkruimeld)( Roquefort, Gorgonzola of andere kaas naar eigen smaak)
Radijsjes (optioneel)
Peper

Gebruikelijk is om waterkers en romeinse sla gebruikelijk
Maar je kunt ook gemengde slmix gebruiken
De ingredienten in de lijst (behalve de radijsjes) zijn gebruikelijk voor een cobb salade
Maar je kunt zelf toevoegen wat je lekker vind.
zoals lente uitjes in ringetjes of kiemscheutjes (alfalfa of tauge)
Vervang de kip door zalm en /of garnalen
Er is keuze genoeg.



Ingredienten:

3 cups romain sla (fijn gesneden)
2 cups  groene sla mix
2 cups gare kip (gegrilde kip smaakt heerlijk)
1 cup kerstomaatjes (gehalveerd)
2 avocado`s
1/2 cup radijsjes (gesneden)
6 plakjes bacon (uit gebakken en verkruimeld
1/3 cup bleu cheese
4 hard gekookte eieren (gepeld en in kwartenverse peper uit de molen

Voor de vinaigrette:

1/3 cup rode wijnazijn
1/3 cup virgin olijfolie
1/2 cup neutrale olie (zonnebloem of koolzaadolie)
2 eetlepels water
2 theelepels dijon mosterd
1 & 1/2 theespoon Worchestersaus
1 theelepel vers citroensap
1/2 theelepel verse zwarte peper
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel knoflook uit de knijper

Bereiden:

Hussel de romaisla met de salade mix door elkaar
Leg dit op een platte schaal
Leg nu de kip, tomaatjes, avocado en andere gronte`s in rijtjes op de sla
Bestrooi met zwarte peper

Voor de dressing:

Doe alle ingredienten in een afsluitbare fles of glazen pot
Schud alles goed door elkaar
Druppel een beetje over de salade
Doe de rest in een kannetje of bokaaltje en serveer dit er apart bij.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gebakken Rijst met Kip


Gebakken Rijst met Kip

Ingredienten:

4 cups gekookte rijst
3 theelepels sesamolie
2 grote eieren
2 cups broccoli (gehakt)
1 cup worteltjes (in stukjes
1 cup erwten (diepvries)
2 cups kip ( gaar en in stukjes)
3 eetlepels soy saus
2 eetlepels oestersaus
2 dunne bos of lenteuitjes (in ringetjes
Rode pepervlokken

Bereiden:

Verhit een wok op halfhoog vuur
Voeg 2 eetlepels sesamolie toe
Wacht 20 seconde en vooeg de geklopte eieren toe
Blijf roeren tot de eitjes gaar zijn
Doe ze op een bord en snij nog extra klein
warm de overige sesamolie op in de wok
Wok de worteltjes met broccoli 
Roer goed door en doe dan deksel op de pan en laat ca 2 minuten stomen
Haal het deksel eraf en voeg de erwtjes toe
Laat de groente in de pan staan
Voeg de kip toe, ei, soysaus en oestersaus
Hussel goed door zodat alles in aanraking komt met de saus
Zet nog op het vuur voor 1 minuutje
Voeg daarna de koude rijst toe
Schep alles goed door elkaar
Zet op het vuur voor 1 a 2 minuten (de rijst moet warm worden)
Serveer met uiringetjes en sesamzaadjes
Zet er extra soysaus en pepervlokken bij voor de liefhebber

TIP:
Kook de rijst van te voren (ze moet koud zijn)
Doe de gekookte rijst op een bakplaat en spreid het uit
Zet in de koelkast (niet afdekken)
Het moet zo droog mogelijk zijn als het koud word.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Alfajoris de Dulce de Leche


Alfajores de Dulce de Leche

Deze Argentijnse koekjes zijn de lievelingskoekjes van Koningin Maxima
Ze maakt ze zelf naar het recept van haar moeder
Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft ze het recept op haar Instagram en FB gezet
Zodat wij ze kunnen maken en ervan kunnen genieten

Ingrediënten koekjes:

300 gram maizena
200 gram bloem
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram suiker
4 eidooiers
1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)
2 afgestreken theelepels bakpoeder
het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder 
de geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel cognac

Ingrediënten vulling:

dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)
geraspte kokos

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.


 Rasp de citroenschil in de bloem en maizena 


 Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. 



Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.



Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. 
Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe!




Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter.



Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar.
Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden.

 De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.
Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. 


Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. 
Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. 


Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.
De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!


Her recept van Dulce de Leche  staat hier ook op het bloggie
Klik HIER even voor het recept


Bron: RVD

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Abrikozen Oranjebloesem Witte Chocolade Fool


Abrikozen Oranjebloesem Witte Chocolade Fool

Ingredienten:

500 gram rijpe abrikozen (gehalveerd en pit eruit)
1 citroen (zeste en sap)
140 gram suiker
1/2 theelepel oranjebloesem water of
3 theelepels Cointreau of Triple Sec
50 gram witte chocolade
200 gram mascarpone
300 ml slagroom
amaretti biskwie

Bereiden:

Doe de gehalveerde abrikozen met de citroenzeste en sap en suiker in een steelpannetje
Roer alles voorzichtig door elkaar op halfhoog vuur
Als alles goed is gemengd zet het vuur dan lager 
Laat de abrikozen pruttelen tot ze zacht zijn (ca 10 a 15 minuten)
Haal van het vuur en laat afkoelen
Giet de abrikozen in een zeef en laat uitlekken
Doe de afgekoelde abrikozen in een blender of keukenmachine en maak er puree van
Doe het mengsel in een kom en roer de oranjebloesem water (of de likeur)  in het mengsel
Begin met een kwart theelepeltje en proef of het goed van smaak is
Voeg anders het andere kwart lepeltje nog toe
Verwarm de chocolade en 2 eetlepels slagroom au bain marie tot de chocolade is gesmolten
Haal van het vuur en laat het tot kamertemperatuur afkoelen
Klop de mascarpone goed door zodat het vloeibaarder word
Klop de slagroom op tot het mooie pieken vormt
Doe het chocolade mengsel bij de mascarpone en roer dit goed door
Begin met 1 flinke lepel slagroom en roer dit door de mascarpone
Daar na voorzichtig de rest van de slagroom er door scheppen
Doe de abrikozen puree in het mengsel en schep het door
(niet helemaal vermengen, het moeten meer swirls zijn)
Zodat het een gemarmerd effect geeft
Bewaar wat van de puree om erover te druppelen
Schep het mengsel in 5 a 6 glazen
Druppel de over gebleven abrikozenpuree over
Verkruimel een paar amaretti biskwietjes en strooi dit over de glaasjes
Serveer amarettikoekjes naast de glaasjes



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Parmesaan Taartjes met Zalm

Ingredienten:

Voor de taartjes:

375 gram deeg  (voor hartige taart.)
Bloem, om te bestuiven
1 ei ( losgeklopt met een snuf zout)
3 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas

Voor vulling 1:

200 gram zachte kaas
85 gram gerookte zalm
dille takjes
kleine kappertjes, optioneel

Voor vulling 2:

7 kerstomaatjes , gehalveerd
200 gram hummus kant en klaar
Bieslook fijn gesneden


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht / gas 6.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een grote langwerpige lap 30 x 40cm.
Steek er met behulp van een rond vormpje 24 rondjes uit van 6,5 cm, leg ze dan voorzichtig in muffinvormpjes om kleine taartjes te vormen.
Prik er gaatjes in met een vork.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak voor  ca 10-12 minuten goudbruin.
Kneed de afsnijdsels van het deeg weer samen en rol vervolgens weer uit op dezelfde manier als voorgaand, en steek er nog 4 rondjes uit.
Bestrijk de rondjes weer met ei en strooi de kaas erover.
Als alle cupjes uit de oven komen, de kerstomaat helften roosteren op een bakplaat voor 8 minuten.
Om te serveren, vul de cupjes afwisselend met theelepel hummus, een kerstomaatje en wat fijngesneden bieslook,
en weer anderen met zachte kaas, een toefje zalm, dille en zwarte peper en kappertjes.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Verse Kruiden voor Vis


Verse kruiden voor Vis.

Er gaat toch niks boven verse kruiden..
Ik heb gezocht en gegoogled om een mix van verse kruiden te vinden voor vis,
Ik kwam niet veel verder en besloot alle kruidjes die lekker zijn voor vis bij elkaar te zoeken
Je kunt met deze verse kruiden je eigen kruidenmix maken
Een paar takjes van dit en snufje van dat, dan maak je je eigen kruidenmix
Veel gebruikt om in a pappilotte te gebruiken
Steeltjes van peterselie kun je heel in de buikholte stoppen
Als je de kruiden fijn hakt kun je ze over de vis strooien (vergeet geen zout en peper)
Verse kruiden kun je niet te lang bewaren
Als je ze droogt kun je met deze kruiden je eigen mix maken om te bewaren.
Drogen kun je in de magnetron doen op laag


Ingredienten:



Peterselie


Bieslook


Dragon


Bonenkruid


Gerookte Paprika


Dille


Rozemarijn


Tijm



Salie


Gember

Verse kruiden zijn smakelijk en voegen extra toe aan je gerecht
Zonder calorie, sodium of verkeerde vetten.
Dat is toch mooi meegenomen

Bron: Internet en ik

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Viskruiden 2


Vis kruiden:

Ingredienten:

2 theelepels zout
1/2 theelepel zwarte peper
2 theelepels dille (gedroogd)
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels paprika
1/4 theelepel gemberpoeder

Bereiden:

Mix alle kruiden samen en doe ze in een glazen potje
Bewaar ze droog en koel

Note:
Dit is ca 23 gram.
In dit mengsel zit niet veel zout
Je kunt naar eigen smaak toevoegen (of weg laten)
Wil je er geen gemberpoeder in?
Knijp dan na de bereiding wat citroen over de vis




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten