Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Citroen Thee Cake


Citroen Thea Cake

Een plakje cake is altijd lekker
Niet alleen bij een kopje thee
Smaakt altijd lekker, en de citroenschijfjes bovenop geven er nog iets feestelijks aan.

Ingredienten:
  
1 & 1/2 cup bloem
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
3/4 theelepels gemalen kurkuma
1 cup suiker plus 2 eetlepels om over de cake te strooien voor het bakken)
2 eetlepels citroenzest
2 eetlepels vers citroensap
3/4 cup zure room
2 grote eieren
1/2 cup zoute boter (gesmolten)
1 dun geneden citroen
Geslagen room

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gradem celsius
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier
Laat aan beide zijden over het blik hangen.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kurkuma in een kom
Hussel door elkaar
In een andere kom doe je de suiker, citroenzest en hussel even door
Wrijf de citroenzest door de suiker dat het goed verdeeld is
Voeg de zure room, eieren, citroensap toe en mix het door elkaar
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten
Roer tot de bloem is opgenomen door het mengsel
Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door
Giet het mengsel in de cakevorm
Maak de bovenkant glad met een spatel
Leg er de plakjes citroen op en besprenkel het met suiker
Bak voor 50 a 60 minuten tot de cake gaar is
 (prik even met sateprikker in het midden, de prikker moet droog zijn.)
En de citroenschijfjes gecarameliseerd
Laat de cake afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Serveer met geslagen room 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gegrilde Perziken met Vanilleboter en Tijm


Gegrilde  Perziken met Vanilleboter en Tijm met Bruine Suiker

Een heerlijk zomers receptje 
Zo makkelijk te maken en zo yummie...
Als de kooltjes van de bbq bijna zijn gedooft
Leg je het pakketje tussen een paar nog brandende kooltjes
Je kunt dit recept ook met appels of pruimen maken.

Ingredienten:

4 rijpe perziken
50 gram ongezouten zachte boter
1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
2 eetlepels bruine suiker
Zeste van 1/2 citroen
4 takjes tijm

Bereiden:

Halveer de perziken en haal de pit eruit
Leg de perziken met de snijkant naar boven op een dubbelle laaf alufolie
(groot genoeg om de perziken als pakketje in te pakken)
Doe de boter in een kom,
Schraap de vanillemerg uit het stokje en doe bij de boter
Voeg ook de suiker en de cotroenzeste toe
Mix alles goed door
Schep een beetje van het mengsel in de holtes van de perzik
Leg de tijm takjes erop en het gespleten vanillestokje
Maak een pakketje van de perziken
Leg de pakketjes in het zachte vuur
(de perziken moeten zachtjes garen)
Bak ze in 20 a 25 minuten en draai het pakketje af en toe om (klokwijs)
Haal het pakketje uit het vuur en maak open en controleer of ze goed zijn
Anders nog even inpakken en terug op het vuur.
Serveer de perziken warm met de saus uit het pakketje

Doe er wat geslagen room bij indien je dat lekker vind of creme fraiche
Je kunt dit ook in de oven bereiden......
Doe de perziken dan in een ovenschaal en dek af met folie



Bron: House en Garden Nieuwsbrief

A recipe from River Cottage Handbook No.17: Outdoor Cooking by Gill Meller (Bloomsbury Publishing).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Candied Lemon Slices



Gesuikerde Citroen

Ingredienten:

3 citroenen (liefst onbespoten)
2 cups suiker
1 1/2 cups water
1/4 cup suiker (om in te rollen)
10 stukjes gesmolten chocolade (optioneel)



Bereiden:

Was de citroenen goed
Droog ze met keukenrol
Snijd de citroenen in dunne schijfjes
Haal de pitten eruit
Verhit 2 cups suiker met het water
Breng aan de kook en zet het vuur lager
Laat zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost
Voeg de citroenschijfjes toe en zet het vuur laag laat de citroenschijfjes sudderen voor 1 uur
Draai de citroenschijfjes ieder 15 minuten om,
Haal de schijfjes uit de siroop en leg ze op bakpapier
Laat ze 24 uur met rust
Na de 24 uur rol je de schijfjes door de 1/4 cup suiker
Bewaar ze in de koelkast in een doos met bakpapier tussen elke laag.( zo plakken ze niet aan elkaar...



Je kunt nu de stukjes citroen nog voor de helft met chocolade bedekken
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie of in de magnetron
Doop de helft van de schijfjes er
Laat ze drogen op bakpapier



TIP:
Zet het suikerstroopje met de citroenschijfjes op het laagste vuur
Als de siroop te dik word kun je beetje water toevoegen
Hoe dikker de citroenschijfjes hoe langer het duurt voor ze goed zijn
De schijfjes zijn goed als het midden doorzichtig is geworden en de schil zacht
De schijfjes zijn plakkerig voordat je ze door de suiker rolt.
Het achter gebleven suikerstroopje kun je gebruiken op ijs, pannekoeken pudding of yoghurt.....


Hieronder nog een filmpje hoe je ze maakt
.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pitah met Koftas


Pitah met Koftas 

Ingredienten:

1 pond runder gehakt
2 knoflookteentjes
3/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1 & 1/2 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels gedroogde oregano
1 kleine  citroen (zeste en sap van halve citroen)
1/4 theelepel gemberpoeder

Verder nog Tzatziki saus
Pitah brood
Ui
Sla
Tomaten



Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Leg de houten stokjes in een bak water

Mix in een kom alle kruiden voor de koftas
Voeg het gehakt toe en mix alles door elkaar
Gebruik je hand of een vork


Maak mooie balletjes van het gehakt ca. 9 a 10 stuks
Neem een houten sateprikker en steek in een balletje gehakt


Vorm er met je hand een soort worstje van
Leg ze op keukenpapier of een ovenschaal en braad ze ca 15 minuten
Tot ze bruin en gaar zijn....
(hangt van de warmte van je oven af)

Nu kun je de pitahbroodjes (verwarmen of naanbrood )
Snij ze open en beleg ze met sla, tomaat, ui,
Leg 2 stokjes met kofta op
Schep er de tzatziki over....



TIP:
Je kunt ook kippen, kalkoen, varkens of lamsgehakt gebruiken
Oragano kun je vervangen doot marjoraan en basilicum
Hieronder nog enkele ideetjes waar de koftas lekker bij smaken
Gepekelde chilies smaken ook lekker bij de vulling
Salsa of pico de Gallo
Knoflooksaus i.p.v. tzatzikisaus
Op een bedje van couscous
Parmezaanse geroosterde aardappeltjes met Griekse salade




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pineapple Peach Agua Fresca



Pineapplle Peach Agua Fresca

Tja...hoe vertaal je de naam van dit lekkere drankje
Het klinkt zo exotisch...dus ik laat het zo
Doe geen poging...
Het lijkt me erg lekker en fris
En nog feestelijk ook
Dit is toch ook een glas vol gezelligheid.


Ingredienten:

3 rijpe perziken (van velletje ontdaan en in stukjes)
1 cup verse ananas stukjes 
2  cups water
3 limoenen (het sap)
2 etlepels suikerstroop 
1 cup bevroren perzikschijfjes 
verse munt
limoen plakjes voor garnering  

Bereiden:

Maak een suikerstroopje van 1/4 cup water en 1/4 cup suiker
Doe dit in een steelpannetje en laat koken tot de suiker is opgelost
Laat nog 2 minuten koken
Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Doe de perzikstukjes, de ananasstukjes in de blender of keukenmachine met 1 cup water.
Laat de blender draaien tot het mengsel is gepureerd
Gebruik een fijne zeef en giet het mengsel erdoor in een kom
Gebruik een lepel om alles uit de zeef te persen
Doe het overgebleven water, de suikerstroop en limoensap erdoor
Roer goed door en proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suikerstroop door
Giet het mengsel in een kan en zet in de koelkast
Voor het serveren doe je een paar bevroren perzikschijfjes in de kan, met een paar ijsblokjes
Doe wat geschaafd ijs in een glas
Giet het sap uit de kan erover
Versier het glas met paar schijfjes bevroren perzik, munt en limoenschijfjes


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Romige Italiaanse Dressing


Romige Italiaanse Dressing

Ingredienten:

8 eetlepels  warm water
4 eetlepels amandelen
1 theelepel  italiaanse kruiden  
1 theelepel gedroogde basilicum 
snufje chili flakes  
1 knoflook teentje 
1 sjalotje
6 eetlepels olijfolie ( extra virgin)
4 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels verse peterselie
Zout en Peper

Bereiden:

Doe de 8 eetlepels warm water in een kommetje met de amandelen, italiaanse kruiden en chiliflakes
Laat 15 minuten weken.
Doe het amandelmengsel in de blender en voeg de knoflook, ui, olijfolie, azijn en suiker toe
Laat de blender draaien tot een glad mengsel
Voeg de verse peterselie toe en druk even op de pulseknop
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Je kunt de dressing een week in de koelkast bewaren



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Italiaanse Salade


Italiaanse Salade

Salade`s...heerlijk op een warme zomerdag
Niet achter het warme fornuis
En vlug klaar en yummie ook nog


Ingredienten:

1 eetlepel olie
1 courgette
1 aubergine
Zout en Peper  
1 flinke hand spinazie 
3/4 cup witte bonnen
1/3 cup zon gedroogde tomaten (in olie)In stukjes gesneden
1/2 cup olijven (in half)
1 cup croutons
1 eetlepel verse peterselie (fijn gehakt) 

Bereiden:

Snij de courgette en aubergine in stukjes
Sprenkel er wat olie en zout en peper over
Hussel goed door elkaar
Neem de grillpan en smeer met olie in of bakspray en zet op hoog vuur
Grill de groente tot ze zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Doe alle groentes in een schaal en hussel alles door elkaar



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaghetti Gorgonzola


Spaghetti Gorgonzola

Een lekker pasta recept met een beetje pit? 
Deze spaghetti met de zachte, boterachtige gorgonzola kaas is snel gemaakt en ontzettend lekker!

Ingredienten:

90 gram Gorgonzola
250 gram rundergehakt
100 gram walnoten
100 gram geraspte belegen kaas
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
250 gram spaghetti
1 teentje knoflook
peper en zout
2 takjes basilicum

Bereiden:

Kook de spaghetti in een grote pan met voldoende water en een snufje zout volgens de verpakking
Rul het rundergehakt in een pan en voeg peper, zout en het teentje knoflook toe naar smaak.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem in een minuut door de boter heen.
Voeg, al roerend, de melk toe tot het mengsel een gladde saus wordt. Voeg daarna de geraspte kaas en gorgonzola toe en blijf roeren tot het is gesmolten.
Voeg dan de gorgonzola saus en de spaghetti bij het gehakt.
Strooi tot slot de stukjes walnoot en gesneden basilicum er overheen.

Bron: Kaas

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mediterane Mosselen



Mediterane Mosselen

Ingrediënten:

500 gram mosselen
150 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 ml droge witte wijn
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
peper

Bereiden:

Controleer de mosselen.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. 
Bak de rode peper en de knoflook 1 min. 
Voeg de mosselen toe. 
Schenk de wijn in de pan.
Kook de mosselen met deksel op de pan 5 minuten of tot alle schelpen openstaan.
Giet de spaghetti af.
Meng met de peterselie en peper naar smaak door de mosselen.
Schep in 2 (pasta)borden.
Lekker met een salade van rucola,kerstomaatjes en pijnboompitjes

Bron: Mosselen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mosselsausjes en Dips


Mosselsausjes  en Dips

Ingrediënten 
(4 personen):

Klassieke mosselsaus:

1 el fijne mosterd
4-5 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels witte wijn
zout en peper

Roer 1 eetlepel fijne mosterd door 4-5 eetlepels mayonaise. 
Verdun de saus desgewenst met 1-2 eetlepels witte wijn en breng op smaak met zout en peper.

Citroenaioli:

3 tenen knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 ei
2 eetlepesl citroensap
250 ml extra vierge olijfolie
3-4 eetlepesl citroensap
fijngeraspte schil van de citroen

Doe 3 tenen knoflook, 1 theelepel grof zeezout, 1 eidooier en 2 eetlepelsl citroensap in een hoge maatbeker. 
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 250 ml extra vierge olijfolie bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. 
Voeg naar smaak 3-4 eetlepels citroensap en desgewenst een beetje fijngeraspte schil van de citroen toe.

Kruidensausje:

1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
1 eetlepel mayonaise
125 gram crème fraîche
zout en peper

Meng 1 fijngesnipperde sjalot, 
1 eetlepel grofgehakte kappertjes, 
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt) 
en 1 eetlepel mayonaise door 125 gram crème fraîche.
 Breng op smaak met zout en peper.

Franse Mosterdvinaigrette:

2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper


Klop een klassieke vinaigrette van 2 eetlepels witte wijnazijn 
 2 theelepels dijonmosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.

Thaise Mosseldip:

2 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
4-5 eetlepesl zoete Thaise chilisaus


Klop in een schaaltje een gladde dip van 2 eetlepels limoensap, 
2 eetlepels gembersiroop 
en 4-5 eetlepels zoete Thaise chilisaus. 
Bestrooi desgewenst met een beetje geroosterd sesamzaad.

Bron: Mosselen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten