Pannenkoeken met Banaan en Maple Syrup
Ingredienten:
6 eetlepels ongezouten boter
1 & 1/2 cup bloem
2 eetlepels suiker
2 & 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 rijpe banaan
1 cup melk
2 eieren
1/2 theelepel vanille extract
Maple Syrup (o.a bij Jumbo te koop)
Plakjes banaan om te serveren
Bereiden:
Schep 4 eetlepels boter in een pannetje en laat smelten
Haal de pan van het vuur en zet opzij.
Meng de bloem in een kom met de bakpoeder en zout
Meng goed door elkaar
Maak de banaan fijn met een vork
Voeg de melk, eieren en vanille extract toe
Doe dit mengsel met de gesmolten boter bij het bloemmengsel
Roer goed om met een rubberen spatel
Het beslag mag een beetje klonterig zijn
Maak een koekenpan heet en doe er een klontje boter in
Schep er beslag op en spreid het beslag een beetje uit
Bak de pannenkoek tot er "kratertjes" in het beslag vallen (1 a 2 minuten)
En de onderkant goudbruin is
Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek tot de onderkant ook goudbruin is (1 a 2 minuten)
Leg de pannenkoek op een bord
Bak de pannenkoeken verder af tot het beslag op is
Serveer de pannenkoeken warm met gesneden banaan schijfjes en maple syrup
0 reacties:
Een reactie posten