Hazelnoot Mocca Mousse
Gisteren heb ik geexpirimenteerd met een nieuw product
n.l smeerbare marsepein
En ik ben een marsepein gek dus dat is kasie voor me.
Je kunt het ook gewoon als beleg gebruiken (ook lekker)
Maar in cupcakes ...op cupcakes, vla, yoghurt, ijs is het yummie
kortom het is een veelzijdig product.
Dit is de webshop Marcipano
Neem er een kijkje en laat je verleiden door de namen alleen al
PinkPorky (aardbeien/frambozen)
Of een potje sorry of liefde
Ik heb de potjes pistache/tijm en mocca/hazelnoot
Allebei erg lekker
Met de mocca/hazelnoot heb ik een mousse gemaakt
Dirk heeft last van zn kies dus ik heb er geen hazelnoten op gestrooid
En omdat ik expirimenteerd heb ik nog geen grote hoeveelheid gemaakt
Dirk vond het heerlijk en opperde het idee om er een cheesecake mee te maken.
Lijkt me ook erg lekker.
Van de week probeer ik cupcakes met pistache/tijm te maken.
Ik laat het jullie weten.
Hazelnoot Mocca Mousse
Ingredienten:
1 koffielepel instant espresso koffie
2 eetlepelskokend heet water
3 flinke eetlepels smeerbare marsepein (Marcipano Mocca/Hazelnoot )
1 scheutje koffielikeur
1½ a 2 cup slagroom
Om te decoreren:
Gehakte hazelnoten
Chocolade krullen
Opgerolde koekjes
Toefje slagroom
Bereiden:
Laat de espresso in het hete water oplossen
Voeg een scheutje koffielikeur toe en de smeerbare marsepein
Klop dit tot een zacht geheel
Klop de slagroom tot stijve pieken
"vouw" voorzichtig de het marsepeinmengsel door de slagroom
Als alles goed vermengd is de mousse in glaasjes of schaaltjes doen,
en laten opstijven in de koelkast
Voor het serveren:
Decoreer de glaasjes met de gehakte hazelnoten, chocolade krullen en opgerolde koekjes.
1 reacties:
Leuk dat jullie aan het proberen en proeven zijn. Dat is nou precies onze bedoeling! Mocht je een topper hebben gevonden we horen het graag! Leuk voor de recepten lijst of ons receptenboek! succes! Mark, Marcipano
Een reactie posten