Tomaten Salade van Louise
Deze heerlijke tomatensalade is heerlijk bij...ja waar niet bij.
En je kunt ermee expirimenteren.
ik heb er blokjes avocado en blokjes feta bij gedaan
Gelijk een heel andere salade
En met geroosterde sesamzaadjes ook weer heel iets anders
Of gebruik eens kerstomaatjes...
De combo`s zijn legio.
Maar 1 ding staat vast
Eenmaal gemaakt, komt dit vaker bij je op tafel.
2 personen
Ingredienten:
2 rijpe trostomaten.
1 zoete ui (of 2 flinke sjalotten) Maar zoete ui is lekkerder!
1 flinke teen knoflook
40 ml balsamico azijn
40 ml olijfolie
1 flinke theelepel gedroogde basilicum
1 flinke theelepel gedroogde marjolein
1/8 theelepel koriander zaadjes
1/8 theelepel gedroogde munt
½ theelepel gedroogde oregano
1 afgestreken eetlepel suiker
¼ theelepel zout
½ theelepel peper
Wat extra zout en peper indien gewenst.
Bereiden:
Zet alle kruiden klaar.
Snijdt de tomaten en de ui in dunne plakjes.
Verdeel de ui in ringen
Pers de knoflookteen uit.
Meng in een kleine kom de azijn en de olijfolie en klop stevig (ik heb de mixer gebruikt),
Voeg alle kruiden toe en blijf mixen tot de vloeistof een beetje dikker is.
Proef even tussendoor of de vinaigrette naar je smaak is!
Neem een glazen schaal(tje) en giet wat van de vinaigrette op de bodem.
Leg daarop een laagje tomaten en daarop een laagje uienringen.
Sprenkel er zout en peper op. (heel zuinig)
Herhaal tot de tomaten en uien op zijn.
Sprenkel nog wat zout en peper (weer zuinig).
Daarna giet je alles wat over is van de marinade over de tomaten met ui.
Dek af met plastic huishoudfolie en zet in de koelkast voor 1-2 uur.
Bron : Louise (Alidada van Smulweb)
Foto: Agnes (Ggea van Smulweb)
Met Rucola en Avocado op Bruin Brood.
0 reacties:
Een reactie posten