Baba Gannoesh
Een lekkere dip uit het middenoosten
net zo lekker als humus.....
Ingredienten:
1 aubergine
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel olijfolie
beetje citroensap
4 a 5 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel yoghurt
snufje zout
Bereiden:
Aubergine inprikken met een vork, op het vuur leggen tot hij zwart is,
dan het vel eraf halen en aubergine fijn prakken samen met de rest van de ingredienten.
Lekker dopen met (pittah) brood
Bron: Smaken verschillen, kok Soraya
1 reacties:
Een heerlijke dip die je in de mediterrane keuken vaak tegen komt.
Wij eten het op Kreta graag als mezze en dan heeft de dip de mooie naam melitzanosalata,op een schoteltje samen met tzatziki,tarama en scordalia is het een prima en afwisselende combinatie.
Fijn weekeind en lieve groet,
Ger
Een reactie posten