Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Uiensoep met Appel


Uiensoep met Appel

Uiensoep met een twist
Fris door de appel die erin zit..
Verrassend en lekker......

Ingredienten:

3 eetlepels boter
3 pond uien (gesneden)
1/2 cup water
1 appel (geschild en in julienne)
1 theelepel verse tijm (gehakt)
3 eetlepels bloem
1 cup witte wijn
2 cups bouillon (rund of groente)(meer bouillon indien nodig)
1 cup appel cider
2 laurierblaadjes
1 scheut brandy (optioneel)
zout en peper
Plakjes oud stokbrood (geroosterd)
1 en 1/2 cup gruyere kaas (geraspt)

Bereiden:

Smelt de boter in een pan op half vuur
Voeg de uien en het water toe en laat met deksel op de pan sudderen
Tot de uien goudkleurig en gecarameliseerd zijn (ca 2 uur)
Voeg tussendoor beetje water toe als het nodig is
Voeg de appel en tijm toe en laat sudderen voor 2 minuten
Voeg de bloem toe en roer goed door
Sudder een minuut
Voeg de wijn toe
Voeg de bouillon,cider en de laurierblaadjes toe
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
Breng op smaak met peper en zout en voeg de brandy toe
Verdeel de soep over 4 soepkommen en leg er per kop 2 sneetjes geroosterd stokbrood op
Schep er een flinke schep kaas over
Laat onder de grill de kaas smelten tot ze goudbruin is (2 a 3 minuten)

                                                           Bron: Closet Cooking

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Willeke`s vriendje uit de Oven


Willeke`s vriendje uit de Oven.

Dit recept is speciaal voor Willeke
die ook zo dol op vis is...en dan speciaal op makreel.
Makreel is heel veelzijdig
Je hebt verschillende bereidingen wat prima bij het vriendje van Willeke past.
Gegrild, gebakken, gerookt....
Deze keer heb ik de gebakken versie genomen.
Dat vriendje van Willeke is echt om op te vreten......:-)


Ingredienten:

4 makrelen
vers gemalen peper
grof zout
4 takjes rozemarijn
4 blaadjes laurier
4teentjes knoflook
1 citroen (biologisch)
Extra om te serveren
1/2 glas witte wijn
Plus 1 om onderwijl op te drinken (of 2)

Extra
rollade touw

Bereiden:

Laat de makrelen schoonmaken bij de visman
Spoel ze onder de kraan en droog ze voorzichtig,
Bestrooi ze van binnen met peper en zout
Vul het buikje van Willeke`s vriendje met takje rozemarijn, laurierblaadje en knoflook.
Snijd de schil van de citroen rondom dun af (niet biologische citroen goed afboenen)
Bedek de vis met de citroenschil.
Knoop de vissen met het rollade touw dicht
Leg ze in de ovenschaal
Giet het halve glas wijn in de ovenschaal en zet de schaal in de voor verwarmde oven.
Bak de makrelen in ca 20 minuten gaar en knapperig
Serveer de makrelen met aardappeltjes die gelijk bij de vis in de oven zijn gebakken en wat extra stukjes citroen
Een salade, worteltjes of bietjes smaken hier heerlijk bij.

Bron: Season`s

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Streetfood Workshop festival


Streetfood Workshop Festival

Op 25 Oktober kun je je culinaire hart ophalen tijdens het Streetfood Workshop Festival.
De hele dag vinden er kook workshops plaats in Amersfoort.
verschillende keukens en keukentechnieken kun je leren.
Zoals o.a. sushi maken of de mexicaanse keuken
Hier kun je er meer over lezen


Ben je in de gelegenheid moet je zeker eens een kijkje nemen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pasta met Gehaktballetjes


Pasta met Gehaktballetjes

Dit recept is met macaroni, 
maar je kunt ook een andere soort pasta gebruiken
Ik heb penne gebruikt en iets grotere balletjes gedraaid
Ben al in verschillende winkels geweest voor macaroni (elleboogjes)
Maar die zijn tegenwoordig zo klein.
Die vinden we hier niet echt lekker.
Vandaar dat we hier meestal penne gebruiken in een gerecht waar macaroni in voorkomt.

Ingredienten:

500 gram macaroni
1 kippenbouillonblokje
500 gram rundergehakt
zakje Stroganof kruiden (A.H.)
1 ei
1 grote ui
1 rode paprika
2 knoflookteentjes
1/2 bosje peterselie
1 blikje tomatenpuree
zeezout  & peper
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel majoraan
olijfolie

Voor meer pit:
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereiden:

Kook de pasta in het water met het bouillonblokje
Maak intussen de ui en knoflook schoon, snijd de paprika in blokjes
Snipper de ui.
Maak het gehakt op smaak met het ei en de stroganofkruiden
Maak er balletjes van.
Maak in een grote koekenpan of hapjespan de olijfolie heet
Bak hierin de balletjes gehakt om en om bruin
Voeg de ui toe en laat meebakken tot ze glazig zijn
Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe.
Bak even mee en voeg de kruiden toe met de tomatenpuree
Roer dit goed om en om
Voeg een kopje bouillonvocht toe.

Als de pasta gaar is afgieten (al dente)
Voeg de pasta bij de balletjes en tomatenmengsel
Zet op laag voor en schep alles om en om zodat het goed warm is
Hak de peterselie fijn en voeg op het laatst toe.

Serveer de pasta met een gebakken eitje en komkommersalade.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Reebiefstukjes met Gembersaus



Reebiefstukjes met Gembersaus


Ingredienten:

4 reebiefstukjes
400 ml. wildfond
200 ml. rode wijn
1 takje tijm
2 eetl. geraspte gember

Bereiden:

Wildfond, rode wijn, tijm en gember tot een derde van de hoeveelheid inkoken
Zeef de saus
Reebiefstukjes insmeren met zout en peper en 3-5 min. aan iedere kant bruin bakken 
Haal de reebiefstukjes uit de pan en laat ze, verpakt in alufolie, even rusten
intussen de ingekookte saus door het braadvet roeren en dit alles nog even op een hoog vuur laten bruisen
Schep de saus op de borden en leg de reebiefstuk in het midden van de saus.
Garneer met in dunne plakjes gesneden gemberbolletjes en fijn gehakte peterselie

Tip: 
Dit recept kan ook met ossenhaas worden bereid

Bron: Het Keukenboekje

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten