Willeke`s vriendje uit de Oven.
Dit recept is speciaal voor Willeke
die ook zo dol op vis is...en dan speciaal op makreel.
Makreel is heel veelzijdig
Je hebt verschillende bereidingen wat prima bij het vriendje van Willeke past.
Gegrild, gebakken, gerookt....
Deze keer heb ik de gebakken versie genomen.
Dat vriendje van Willeke is echt om op te vreten......:-)
Ingredienten:
4 makrelen
vers gemalen peper
grof zout
4 takjes rozemarijn
4 blaadjes laurier
4teentjes knoflook
1 citroen (biologisch)
Extra om te serveren
1/2 glas witte wijn
Plus 1 om onderwijl op te drinken (of 2)
Extra
rollade touw
Bereiden:
Laat de makrelen schoonmaken bij de visman
Spoel ze onder de kraan en droog ze voorzichtig,
Bestrooi ze van binnen met peper en zout
Vul het buikje van Willeke`s vriendje met takje rozemarijn, laurierblaadje en knoflook.
Snijd de schil van de citroen rondom dun af (niet biologische citroen goed afboenen)
Bedek de vis met de citroenschil.
Knoop de vissen met het rollade touw dicht
Leg ze in de ovenschaal
Giet het halve glas wijn in de ovenschaal en zet de schaal in de voor verwarmde oven.
Bak de makrelen in ca 20 minuten gaar en knapperig
Serveer de makrelen met aardappeltjes die gelijk bij de vis in de oven zijn gebakken en wat extra stukjes citroen
Een salade, worteltjes of bietjes smaken hier heerlijk bij.
Bron: Season`s
0 reacties:
Een reactie posten